Fick sparken

Banner

Det är många företagare som har problem med att deras internet används på fel sätt. Användare som surfar in på porrsidor och andra icke önskvärda sidor, får en erinran och sedan är det bra. Först och främst är det ju möjligt för företagens datatekniker att spärra vissa sidor som inte är önskvärda och varför det inte görs i större utsträckning, kan man ju diskutera. Det KAN ju vara så att man vill visa sina anställda att man litar på dem. Anställda skulle kunna kalla det kränkning om de inte är betrodda, i stället för att se det till det stora hela att det kan finnas andra anställda som missbrukar internetanvändandet. Kanske är det de som vill komma in på dessa sidor, som skriker högst? Vad vet jag.. MEN.. om man gör som det läkemedelsföretag som det omnämns om i Aftonbladet idag, sprakar de som missbrukar förtroendet, så kanske fler skulle skärpa till sig. Det borde vara alla seriösa företagares och kommuners intressen att hålla sina datorer och rykten rena från porr och annat mindre skoj.

 

Sparken bör man även få om man, som några hockeykillar, beter sig oanständigt. De fick sparken från Tre Kronor, skrevs det i Expressen igår. I dagens upplaga står det att det kan räcka med en ursäkt från killarna för att upphäva livstidsdomen gällande avstägning i Tre Kronor. Hur skall vi få stopp på detta om det inte känns rejält? Killar som spelar i olika landslag/världslag, lever med en stor skara fans som ser upp till dem. De har på så vis ett krav, om än oskrivet, att vara förebilder om att ta avstånd från vissa saker så som våldtäkter. Kan de inte uppvisa ett gott uppförande (nu menar jag inte en och annan fylla som vem som helst i stort sett tar, utan kriminella handlingar) bör det finnas ett kännbart straff och deras stjärnor faller. Alla företag borde införa denna typ av bestraffning i sina avtal: Om Du begår våldsbrott, får Du sparken. Det gäller misshandel, sexuella brottsliga handlingar i första hand. Vi msåte ju få stopp på det och inte killa våra våldsmän bakom öran och säga.. "Stackare, har Du en taskig uppväxt som förklarar det hela? Ja, inte kan ju Du hjälpa det" så är det över. Om någon våldtar DIN fru, dotter, mor, syster.. skulle Du nöja Dig med en ursäkt då?

 

 


Kommentarer
Postat av: Pidde

Tyvärr är det så att det faktiskt hjälper när man skyller på en "taskig barndom". Rättsrötan går igenom alla led. Privata som offentliga. Då de allra flesta i detta land tycker det är helt ok att jobba svart, köpa/sälja svartsprit, köpa svart städhjälp och andra liknande saker. Så länge moralen/etiken inte är högre än så.... Så kommer ingen att höja på ögonbrynen om det är lite "porr på arbetsplatsen" eller i omklädningsrummet för tre kronor! Toleransen för våldsverkare är inte stor hos allmänheten men väl i lagen. Lagen hjälper/skyddar förövarna och stjälper offren. Mer än en våldtagen/slagen kvinna kan vittna om det. Är det fortfarande någon son höjer på ögonbrynen över vår lagmoral??????

2005-08-22 @ 06:14:54
Postat av: mernil

Jag är osäker på vad jag ska tycka. I princip tycker jag att folk ska få porrsurfa bäst de vill, det kan ju möjligtvis höja produktiviteten. Det jag vänder mig emot är all den nymoralistm som i den svenska tappningen betyder lagstiftning. Nu talas det om att införa skoluniform i skolorna!! Som om vi svenskar inte redan försöks att stöpas i samma form! Snart kommer det väl en lag om obligatoriskt hjälmtvång för fotgängare...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback