Mitt nya tangentbord

Banner



Efter en fantastisk lunch på Thai idag så har jag så äntligen inhandlat och installerat mitt nya tangentbord. Det är helt underbart att skriva på. Undrar just varför inte alla T-bord är lika härliga.

Inget klapper från bordet som väcker omgivningen. Bara ett tyst smatter när fingrarna far som stormvindar över bokstäverna. Jag rekommenderar varmt alla att ha ett sådant här platt tangentbord. Det passar utmärk även att ha till bärbar dator.


Håll koll på datorn

Banner


Det är ibland inte så lätt att hålla koll på vad man har i sin dator. Då tänker jag främst på vad för typ av grafikkort, moderkort etc som finns i burken. Vem skriver upp det och har i pärmen? Inte jag  i alla fall.  Då kan det vara bra att ha ett litet hjälpprogram som stöd. Everest är inte helt fel. Det har jag haft länge nu och även om jag inte tittar på det varje dag, så kikar jag in när jag behöver få veta vad jag har i burken.

Everest logga

Jag kan ju inte säga annat än att det är bekvämt.  Med ett enkelt klick, får Du veta allt Du behöver veta om moderkort, grafikkort och allt annat som finns i burken.

Everest


Du kan hitta en hel uppsjö av information om Everest via google men Du kan ju också nöja Dig med att gå in
här.  Är det inte smidigt, så säg?


Datorn och dess tillbehör

Banner


När jag för ett år sedan skrev en arbetsmiljöutredning gällande kontor, var det inbegripet datamiljö. Det är ju viktigt att vi arbetar kring  och i en miljö som håller oss friska.

När jag skulle välja välanpassade tillbehör till en dator valde jag en trådlös mus som heter Logitech XM 1000 Cordless Mouse. Jag tog mig till  SIBA för att testa den rent fysiskt också och den uppfyllde alla krav jag hade på den. Även de löften om ergonomi som fanns att läsa om den, stämde. Det var nästan så att jag blev smått "chockad". Reklam och verklighet går ju sällan hand i hand.

Hur som helst, slutförde jag mitt arbete och det hela slutade med att jag faktiskt köpte mig en sådan mus.
Mus 

Det är ett av de bästa investeringar jag gjort. Läs gärna lite om den och dess funktioner
här.

Mitt nästa inköp kommer i dagarna att bli nytt Tangentbord också. Även det är ett Logitech, ett märke jag verkligen gillar. Måste jag välja mellan Microsoft och Logitech, är valet lätt. Sedan finns det ju en uppsjö av andra märken också och inget är nog sämre eller bättre än något annat. Det handlar ju mer om vad man vill ha för pengarna och vad som passar en själv bäst. 

Tangentbordet jag tittat på ett år nu heter Logitech diNovo Cordless Desktop och helt enkelt så underbart att använda. Tyst och smidigt. Visst har jag testat även det vid flera tillfällen. Nu är jag redo att köpa det. Varför tar det så lång tid för mig att besluta? Nåja, det gäller ju inte i allt utan mer när det gäller investeringar som kostar lite. Jag vill vara säker på att jag köper något jag kommer att trivas med. 
T-bord 

Om detta, finns information att läsa här hos Logitech.  Musen ingår i paketet men den lär store grabben lägga beslag på. Det gör ju inget i och med att jag redan har en mus jag inte lämnar ifrån mig så lätt.

Är det viktigt att vi har en bra arbetsmiljö även i hemmet? Ja, det tycker jag. De flesta skador vi åsamkar oss, sker just i hemmet.

Datorn är ju ett nytt redskap vi använder oss av även på hemmaplan. Därför är det lika viktigt att ha bra arbetsredskap kring datorn, som det är att ha en bra säng, bra köksredskap och så vidare. Kanske skall Du ta och se över vad Du har omkring Dig vid datorn. Mitt nästa steg är att hitta ett höj- och sänkbart datorbord. Inte vilket som helst utan det skall vara ett mycket speciellt. I värsta fall, får jag konstruera ett eget.

"Det är lättare att prata
än att säga något"

Vägen svängde..

Banner


... men det gjorde inte jag!

Nu är jag hemma igen efter en resa tur retur Värmland. Det är som om Kung Bore har gett sig sjutton på att jag skall lära mig lite ödmjukhet i trafiken. Som om jag inte är ödmjuk nog, va'! Nåja, lite tryck på gaspedalen ibland när det är bra väder, hände ju alla. Men för övrigt är jag oerhört noga med hur jag beter mig i trafiken. 

Hur som helst, så var det andra snöovädret som jag hamnade i under en resa till Värmland. För att vara på säkra sidan med att ha gott om tid, så startade jag redan kl 11 från parkeringen. Fort, gick det inte. När jag svängde av vid Ålem blev det genast svårare. Småländska samhällen och plogar, vet jag inte om de går ihop. Men snöigt och moddigt var det där. Efter ca 5 mil hemifrån, skulle jag in till en bondgård för att lämna min samling skivor med Status Quo. Gården var vit, vit och vit. Uppfarten till boningshuset var inte plogat vidare bra och de hade bara ställt sina bilar samt traktorn rakt upp. Jag fick snällt ställa mig bakom.

När jag skulle backa ner, visste jag att det var en liten sväng som jag var tvungen att ta.. men vart sjutton var den?? Allt jag såg var VITT, VITT och VITT! Inte tillstymelse till väg här inte. Plötsligt var det stopp. TVÄR STOPP! Inte kom jag fram heller. Vad göra? För mig finns bara ett val; Att med ett stort härligt leende inse att jag inte svängde när vägen gjorde det och hamnade mitt i en snöhög precis där avloppsbrunnen står! Håhåjaja, tur jag var på gården och inte ute på vägarna. Upp till huset och knacka på igen. Ingen öppnar!

MEN, de hade sett mig från fönstret så de kom ut och drog loss mig med traktorn.

Vidare resa gick i inte allt för snabb fart. Vädret var vidrigt och redan i Högsby funderade jag på att vända om hem igen. När jag kom till Målilla, var den första av de 4 avåkningarna jag passerade på 40 mil. Precis när lastbil med släp skulle ta sig in i rondellen från Högsby räknad, hade bilen kasat ner i diket men släpet stod kvar på vägen. Det är bara att hoppas att föraren inte skadat sig.

200 m på andra sidan rondellen, hade en personbil gjort en piruett och stod med baken i diket på motsatt körrikting. Nu funderade jag på allvar att köra en runda i rondellen och vända färden hem igen. Snön yr som aldrig förr och inte nog med det. Jag tror minsann snöröken är värst! Halkan går ju att visa hänsyn, men snöröken visar ingen hänsyn. Att se bilen som låg 40 m längre fram, var i stort sett omöjligt. När jag mötte tung trafik, så var snöröken så hemsk att det var omöjligt att se vindrutan.. nästan.

När jag kört så jag kom till stora rondellen i Linköping, gjorde jag en piruett och styrde kosan mot Motala. Ja, inte en piruett så att jag tappade väggreppet utan jag menar ju att jag skulle till vänster i rondellen. Sedan var det bara att masa mig vidare i ovädret.

För att komma till Kristinehamn, väljer jag att "gena" via Kolmetorp för att komma till vägen som går mellan Motala och Askersund. Där var det heller inget skoj, men det gick. Väl uppe på nästa stora väg, stod det inte på innan polisens varningstrianglar stod uppradade, två stycken. Där stod polisen med blåljus, kanske 1,5 km efter avfarten jag kom ifrån. Med dem, stod en lastbil, trodde jag. När jag kom fram såg jag att det var lastbilssläpet. Lastbilen var borta. Kopplingsanordningen, Ni vet den där som är mellan bil och släp, var det en otroligt konstig vinkel på. Avåkning, där också, kan jag tänka mig. Kanske lastbilen vält, med tanke på hur stången var vriden. I motsatt körbana kom en bärgare med en lastbil i släp.

I Askersund vek jag av mot Laxå. Håhåjaja. Jag bävade för sträckan vid Laxsjön. Det var bara att krypa fram där. Annan fart hade fått mig av vägen. Styrfart fick räcka.. och ett par km/h till. Laxå, Svartå, Degerfors.. Björneborg.. Det var skönt veta att jag snart skulle vara framme. När jag kommer till änden av Björneborgsvägen, där man får vika av till höger för att komma till Kristinehamn, ser jag att det är något som hänt. En biltrailer med släp har inte kunnat ta svängen rätt mot Mariestad och har hela bilen i diket. Chauffören själv ser oskadd ut. Släpet står tvärs över halva körbanan. 

Väl inne i stan, kör jag in till konsumhuset och skall handla lite mat. Det har jag inte ätit sedan frukost och inser nu att  jag är hungrig. Det blev inte ett enda stopp på vägen, förutom det när jag lämnade mina skivor och fick dras loss med traktorn. En snabbsväng in i en annan butik och pratade ett par snabba ord med väninnan och sedan in och köpa lite mat. Kl 18 var jag vid vandrarhemmet. SÅ skönt det skulle bli att sparka av mig skor och jeans för att krypa ner i joggingbrallorna och fårskinnstofflorna. Där satte jag mig till rätta och käkade lite, läste min bok, slumrade till i fåtöljen. Kl 21.30 bäddade jag ner mig och sov gott hela natten. Resan tog 6,5 timme mot vanliga 5.

Under dagen gjorde jag det besök jag skulle göra och sedan bar det av hem igen. 17.20 startade jag från gården och 22.40 var jag hemma.  Det gick mycket fortare hem än dit. Bättre väder, inte lika mycket blåst, än mindre snö (den kom i Högsby)

Jag förundras över att jag passerade endast 4 olyckor men är glad att det inte var fler på den sträckan. Vad jag förstått av det som står i tidnignarna idag, har det verkligen varit ett par svarta trafikdygn. Visserligen var det ett par helstollar som gjorde vansinnesomkörningar i värsta ovädret, då vi andra ändå körde i 80 km/h.. och jag hade ju inte varit förvånad över om de låg i diket längre fram.

Nå, jag är glad att jag ändå klarade av denna resa utan incidenter. Mobiltelefonen är alltid bra att ha laddad och klar. EN sak är bäst med mobilen: Den har headset som jag tar på, på parkeringen och tar inte av innan jag ställer bilen när jag kommer fram. Folk får gärna ringa mig när jag är ute och kör, och de gör de (hellre samtal än sms, som skickas massvis när jag kör) för jag kan ju ändå hålla koncentrationen på körningen, båda händerna på ratten och prata samtidigt. Men sms kan jag inte läsa under körningen.

NU skall jag krypa ner och sova en stund.

Tvättstuga och ungdomar

Banner


Vi är barn som växer upp och bildar egna familjer. Barn växer upp och lär sig under årens lopp, allt efter mognad och förutsättningar, olika saker. Vi lär dem krypa, gå, prata, läsa, rita osv. Men chockad upptäcker jag hur många kvinnor, framför allt, fortfarande fostrar barnen efter kön. De gnäller över att deras karlar inte hjälper till och tar dem, som kvinnor, för givna. Kvinnan arbetar 75%, sköter sedan inköp, hem och familj. Fostran av barnen ligger främst på kvinnan. Vad gör hon?

Flickorna får hjälpa till i köket, i tvättstugan och med andra "typiskt kvinnliga" göromål. Pojkarna plockar hon upp efter. Hon skapar samma män som hon klagar på. Hennes svärdöttrar kommer att gnälla över att deras män inte hjälper till.

Mina barn var inte gamla innan de fick lära sig hjälpa till utefter ålder och förutsättning. Vi gjorde städningen till en lek, de fick tidigt lära sig vart tvättkorgen stod, hur man dukade och dukade av. De har fått vara med i köket sedan blöjåldern och i tvättstugan likaså.

De har fått lära sig att vill man ha tvätten ren, när jag har tvättid, skall tvätten ligga i tvättkorgen. Gör den inte det, får de gå ner själva med den. Har de inte tid eller lust, får de vänta med ren tvätt till nästa tvättid. Självklart skall de även vara med och ta hand om tvätten om jag tvättar under tid som de inte är i skolan.

Jag har tvättid nu. Äldsten undrade om jag kunde tvätta hans arbetsjacka och det var ju inga problem. Han vet ju vart den skall ligga om den skall tvättas. "Töm fickorna" sa jag bara. 

När jag kom ner till tvättstugan  kl 6:25 skall ingen tro att jackan låg i tvättkorgen. Är det intressant för mig att gå upp igen för att hämta jackan för att gå ner igen? Nej. Så jag tvättar den tvätt som jag har med mig. Sonen vaknar, upptäcker att jackan HÄNGER KVAR I HALLEN! Blir han förbannad? Ja. Går jag in i diskussion om det? Nej. Han får gapa och skrika så mycket han vill, men jag säger bara: "Den låg inte i tvättkorgen" och därmed stänger jag öronen. Det finns regler här hemma och de skall följas. BÖRJAR jag tänka.. "Han har glömt.. så jag plockar  upp efter honom" så gör han det snart till en vara att "glömma" och jag måste börja leta efter hans tvätt. Det finns inte ens i min fantasi att jag gör. Lär han sig inte nu, lär hans kommande sambo få plocka efter honom.

Det fanns en tid när jag var klar med tvätten och han kommer med famnen full av mer tvätt. Då fick han snällt ta hand om all sin tvätt själv under ett år. Jag vägrade. På den tiden hade vi tvättmaskin i lägenheten.

Många tycker jag är småaktig och tarvlig. Men är jag det, egentligen? Om jag inte är konsekvent, hur blir det då? Jo, det faller tillbaka på mig själv och jag får merjobb. I ett hushåll krävs det att ALLA drar sitt strå till stacken för att det skall fungera. Jag vägrar lyssna på att det kommer svärdöttrar och gnäller sedan om att deras pojkvänner, mina söner, inte hjälper till. Här får de lära sig hur ett hushåll sköts och om flickorna sedan väljer att låta grabbarna komma undan, då är det deras val. När mina grabbar en dag lämnar boet, skall de kunna allt ett hushåll kräver: Ekonomi, städning, tvätt, inköp (inkl. planering av inköp) matlagning, diskning. Helst skall de kunna baka bröd också. De skall veta att alla hjälps åt, alla efter sin förmåga. Inte efter vilja. Vill man inte hjälpa till, får man gå i smutsiga kläder, äta från smutsiga tallrikar med smutsiga bestick samt laga sin mat själv. Så enkelt är det. Jag uppmanar  mina barn att, när de flyttar hemifrån till eget, en dag, skall de först bo själva ett år och känna på hushållet själv. DÄREFTER kan de välja att flytta ihop med någon. Det är också ett sätt att pröva sina vingar och kunskaper på egen hand innan de bor ihop med någon.

Nu skall jag, medan tvättenhänger på tork, ta mig till bilfirman och hämta bilen. Jag har 40 mil framför mig idag och det krävs, pga vädret, att jag far tidigare än beräknat. Incheckningen på vandrarhemmet är mellan 17-19.

"Den bild man har av sig själv
betstämmer gränserna
för vad man kan åstadkomma"

Sanningen kommer alltid fram

Banner


Otrohet har jag inte förstått mig på. Är man tillsammans med någon som man inte älskar, så borde man ju bryta upp innan man kliver i säng med en annan än sin partner.

Hur som helst, så är det allt för många som tycker att otrohet är helt okej, så länge de själva är det och inte deras partner. Men säg den otrohet som varar i det fördolda.. speciellt om man har en papegoja hemma och tar hem sin älskare/älskarinna.

Det gäller att tänka sig för när man har läst
denna artikel. Retas

Vems är ansvaret?

Banner


Bedragare härjar överallt vilket det är på internet eller inte. Bedragare kan använda sig av annonssidor och annonsera varor som sedan inte finns.

Här är det en man som har samma efternamn som en bedragare. Detta var inte bekant för annonsören då han satte in sin annons på Blocket.se. Mannen ifråga blev uppringd och hotad av några av de som blivit lurade av en bedragare. Nu anklagar annonsören Blocket.se för att inte ta ansvar! Ansvar för vad? Att annonsören har samma efternamn som bedragaren? Att de lurade personerna ringer och hotar honom i tron om att det är bedragaren?

Blocket.se kan ju inte ta ansvar för vad annonsörer sysslar med. Annonsören har sitt ansvar och köparen sitt. Alla har personligt ansvar för sina handlingar. De som ringer och hotar, får ta ansvar för att inte göra det, oavsett om de tror det är deras bedragare eller inte.

Blocket.se tillhandahåller annonsplats. De kan inte ta ansvar för vad annonsörerna sysslar med.

Sjukan som är ett helvete för alla

Banner

Återigen talar jag om SVARTSJUKAN! Den vidrigaste av dem alla. Det finns inget farligare, nästan, än svartsjuka människor. Dessa sjukligt svartsjuka som sätter skräck i sin omgivning eller på annat sätt terroriserar.

Många är svartsjuka på sin partner, andra är det på sina vänner, sina f.d. partners. Dessa som förföljer människor på ett sjukt sätt både fysiskt och på nätet. Dessa människor som borde låsas in utan tillgång till omvärlden...

När jag läser
detta, så inser jag vilken tur jag ändå haft där männen varit svartsjuka. Visst, det är rena rama turen att jag ändå lever men att som man, som i artikeln, bli klippt och skuren i sina äldaste delar... det kan ju inte vara en höjdare.

Man KAN INTE äga en annan människa och ingen har rätten att ens försöka äga någon, bestämma över en annan människas liv och val. Människor som agerar med hot och våld för att få sin partner, f.d eller sina vänner, familjemedlemmar dit de vill, är mycket sjuka. Finns det överhuvudtaget vård för dessa, som hjälper? Jag har inte mött någon som fått vård, som blivit hjälpta. Inte när det gäller den sjukliga svartsjukan.

"2,48 i promille?"

Banner


"Men se, grov rattfylla. Men inte har vi orsak att anhålla Dig. Var så god. Här är Dina bilnycklar". Vad sysslar vaktahavande befäl med, egentligen? Var det hans fru, svägerska eller syster som körde snorfull? Ja, det är ju lätt att tro det när man läser Kvällspostens lilla blänkare
här.

Jag trodde det var strängeligen förbjudet att köra på fyllan oavsett om man kan styrka sin identitet och har fast bostad eller inte.

Hur skall vi få bort mördarna på vägen om det får gå till så här? Nästa gång kanske det är Dig, Ditt barn eller anhörig som drabbas av någon som kör på fyllan.. och skadar för livet.. eller tar livet av.

Det finns inte ord för vad jag skulle kalla denne vakthavande för.. men en sak är säker.. OM kvinnan ger sig av ut på vägen igen och är full samt kör på någon med dödlig utgång, hoppas jag även att befälet sätts som ansvarig till medhjälp till rattfylla samt mord.

Vad är skillnaden?

Banner


För några år sedan, då programmet "Big Brother" startade på TV, visades bilder i tidningarna (för oss som inte tittar på förnedringsprogrammen) hur medverkaden hade sex "i smyg" framför kameran. Smaklöst, ansåg jag. Sex har inte i offentlighetens ljus att göra. Det är något mycket privat mellan två personer (eller fler, för de som så önskar)

Barn/tonåringar som såg programmet hade föräldrar närvarande i såpan, och hur roligt kunde det vara för dessa små att upptäcka att föräldrarna mer eller mindre prostituerade sig för att få uppmärksamhet och bli "kändisar"?

Nu kommer programmet "Sex inspectors" och jag inser att Svensk television blir bara sämre och sämre. Men visst, sex säljer. I
Aftonbladet säger Linda Rosing, själv känd för att ha sex framför kameran i Big Brother, att det är smaklöst att visa nya såpan. Men vart är skillnaden mellan Big Brother och Sex Inspectors? Båda programmen handlar ju om att visa upp sina sexlekar på ett eller annat sätt.

Unga flickor, även under 12 år, tror att man vinner ära och berömmelse via sex. Unga flickor lockas till träff med pedofiler under förevändning om att de skall tjäna pengar om de visar sig avklädda samt har sex med män. Men å andra sidan, vad är det flickorna har sett på TV? Jo, man blir ju kändis och kan gå på "Spy bar" om man säljer sin kropp.. (Alla föräldrar inser ju inte att deras barn ser dessa vidriga program på TV eller bryr sig inte om att de gör det) Borde inte media (TV) ta SITT ansvar och stoppa denna typen av program? Låt hellre program för barn och ungdomar samt föräldrar visas hur lätt man kan luras via internet. Berätta att sex inte är något man säljer. Berätta att sex för att få pengar och berömmelse, modellkontrakt, endast leder till sorg.

Men samtidigt måste föräldrar, som jag skrivit om förr, ta ansvar för vad barnen gör på nätet. Så länge ungdomarna är under 18 år har vi vuxna ansvar för vad som sker på våra internetabonnemang och veta vad barnen gör..  Lite tips via Expressen finns här. Det gäller ju för både söner och döttrar.

SÅ, vad är skillnaden i smaklöshet i dessa ovannämnda program? Ingen.


Goda dofter, gott för gommen

Banner


Det blev en lång, kall och fantastisk promenad på förmiddagen från hemmet till stan via Norra vägen och kondiset på Trädgårdsgatan och säga hej till mina vänner och tacka för nyårshelgen. Vidare in på Kvarnholmen och fixade lite där. Jag tog samtidigt en runda upp till Clas Olson och fick tag i en termos. Kan alltid vara bra att ha på turer ute i kylan, i värmen eller på handbollsresor.

Turen gick vidare förbi Gästhamnen och in i Sylvanderparken. Slottet låg höljt i dimma och det var andlöst vackert. Varför hade jag inte kameran med? 

I sakta mak gick jag vidare till MAXI för att handla och sedan ta bussen hem.

Så började jag göra i ordning fralldegar. Har man tonåringar i huset, går det åt en del bröd. Nybakad fralla och varm choklad blev det till allas förtjusning.  fralla För att inte tala om "Kärleksmumsen" jag bakade efter det recept min far lärde mig innan jag började grundskolan. Ett recept han i sin tur fick av sin mor en gång för längesedan.  Mums Visserligen hade jag inte kokosflingor på, men det går ner ändå.
Det doftar gott som alltid när det är nybakat och det är dags att jag startar min frysbox. Den har stått tom ett tag nu för jag har inte bakat så mycket sista halvåret. Frysfacket på 40 liter har fått räcka.

Finns det något härligare att komma hem till värmen och känna doften av nybakat, få serverat varm fralla med nyvispad chokald? Det var bara den vispade grädden som saknades.

"Det är en rikedom att vara nöjd"

Alla har vi våra bekymmer..

Banner


Ja, vad skall  man säga?? Var och en har nog med sina bekymmer.. Att köra
Lamborghini är inte alltid smärtfritt...

"Till den som är avundsjuk på mig,
säger jag:
Var inte det. Även jag har
mina problem"

Akta er för hämndlystna möss

Banner



Jag skall nog ha denna
denna artikel i minnet när katterna släpar in med sina livs levande pipleksaker: möss. Det händer ju rätt så många gånger, sommartid, att jag måste upp om nätterna och jaga skräckslagna möss i lägenheten och bära ut dem. Men efter att ha läst om den hämndlystna lilla musen, vet jag inte om det är bättre att nacka den först..

"Det värsta här i livet
är att välja"

Går det, så går det...

Banner

Denne man som Expressen skriver om 
här, tycker jag verkligen är värd en liten uppmärksamhet. Visserligen skall man inte under några som helst villkor köra bil utan körkort. Men att ha klarat det i alla dessa år utan att bli tagen, är verkligen beundransvärt. Hade det inte varit för en liten krock, hade mannen troligtvis fortsatt. Så den var ju på gott och ont, den lilla krocken.

"Uthållighet är större än styrka
och tålamod större än skönhet"

Släpp det gamla

Banner


Att mörda någon, är ett av de mest fruktansvärda brott som kan begås. Att det sker av en liten pojke som är 10 år, är ännu värre.

När det skedde, för 13 år sedan i Storbritannien, minns jag hur jag fylldes av sorg. Varför gjorde dessa unga pojkar det, kidnappade och mördade en liten 2-åring? Idag är mördarna vuxna män på 23 år och den ene av dem är själv far nu. 

Mamman till den mördade lille pojken är upprörd, enligt
Aftonbladet! Hon tycker att mamman till barnet som föddes ju julhelgen, måste få veta att hon har barn med en mördare. Min tanke var "Det kanske hon vet". Vad har mamman till den lille mördade pojken med saken att göra? vad har vi alla med saken att göra?  Mördaren var 10 år när mordet skedde. Innebär det att han kommer att mörda hela livet? Vet vi varför han mördade, som 10-åring?  

Är det inte viktigast att mördarna fått sina straff, kan lämna det bakom sig och gå vidare i livet? Kanske de inte förstod vad de gjorde den där gången. Det är tragiskt nog att de gjorde det och i och med att de var så små när de begick mordet, har de all rätt att få hjälp att komma vidare i livet. Jag har svårt att tro att de är födda med illvilja och mord i sinnet.

Hade de dock varit ett par år äldre, hade i alla fall min syn, varit annorlunda.

"Att Du mår som Du gör just nu
beror vilka tankar Du har"

Stockholmsbilster straffas.. dubbelt!

Banner'


Visserligen varken bor jag i Stockholm eller har bil där. Men en sak tycker jag är vidrigt: Det är den nya straffavgiften som bilismen i Stockholm drabbas av. Först betalar man dyrt för att köpa en bil, sedan kostar skatt och försäkringar massvis, för att inte tala om bensinen som är mer skatt på än vad den faktiskt kostar. Det är visserligen utgifter som ALLA bilägare i landet har.

Att man nu skall betala för att få köra i den kommun man betalar kommunalskatt till, är ju diktatur så långt ögat kan nå. Jag har svårt tänka mig att Stockholmarna varit inblandade i en lokal folkomröstning i frågan. Inte nog med det. Fusket kommer ju att breda ut sig så det står härliga till. Artikeln
här talar om ETT problem. En bilägare får sin registreringskylt stulen. Den som stulit skylten kan nu fara runt i Stockholm på bilägarens kostnad för bilägaren till skylten nekas ställa av bilen för att skylten saknas! Mannen i fråga kommer att debiteras och måste SJÄLV hålla ordning på hur många gånger den stulna skylten far runt i Stockholm! Det är ju för jävligt, rent ut sagt! Som vanligt, har  politikerna inte tänkt på alla konsekvenser. Ställa till det för folk, vill de, men ta ansvar, det gör det ta mig fan inte. Men det är ju inget nytt, va??

"Kom alltid ihåg att vad man än har för problem,
finns det en uppsjö av lösningar"

Nyår och dagarna som går

Banner


God fortsättning på er. Så var helgerna över och det är bara 13-helgen kvar. Sedan bör tillvaron vara i rätta banor igen, fram till påsk. Men det blir ju påskens bekymmer.

Nyår var fin här. Jag stack upp till söstra mi, Anne, och vi slappade, käkade lite kokt korv i bröd, snackade och gick sedan den lilla sträckan ner till Stadsparken och slottet. Hon bor ju precis över Gamla stan så det var ju snabbt gjort att pulsa dit i snön. 

Lämmeltåg av fyrverkeriåskådarsugna människor gick överallt. Stämningen var skön. Ni som varit i Gamla stan här, vet vilken stämning bara DET är.  När snön ligger ljup och det snöar lätt, marschallerna flåsar i den stilla vinden.. kan det bli bättre? Häst och vagn var det enda som saknades.

Väl framme i parken, gick Anne före mig. Jag KUNDE inte låta bli utan slängde mig raklång på rygg. Anne pratade på som vanligt och vände sig om. Antagligen undrade hon varför jag inte svarade. Först såg hon allmänt förvirrad ut och tänkte kanske att hon nu tappat bort en förvirrad söster. "HÄR NERE" ropade jag och skrattande gjorde en snöängel! Man har inte mer underbart än man gör det.

Fyrverkerierna startade punktligt. Man firade inte bara ett år som gått och ett nytt år som kommer. Man sköt även för gångna 100 år! Kalmar Brandstation fyller 100. För varje explosion av gnistrande krutkristaller, tänkte jag på de drabbade i sydostasien och alla anhöriga. Varje stjärna i fyrverkerierna symboliserade varje omkommen, varje anhörig, varje enskild drabbad. Till deras minne stod jag där och hoppades innerligt att de som havet tog med sig, ändå satt i sin himmel och skrattade och var glada över att vi andra ändå lät livet gå vidare.

Runt 18:30 kom broder Mats och hämtade oss. Dottern var med och så for vi ut till resten av syskonskaran. God mat, minsann och mycket skratt och tokigheter. Mats hade fått en digitalkamera  i julklapp så den användes flitigt. Igår fick jag alla foton till min mail. Klockan midnatt var vi ute och tittade på fyrverkeriet, skålde in 2006 Nyår8 och gick in i värmen igen.

02.20 var jag bara tvungen att lägga mig. Min klocka skulle ju ringa 08.00 för jag skulle ta bussen till stan för jobb kl 12.35. Just som jag slumrar till, rasslar det i mobilen. Då kommer alla nyårs-sms som skickats under natten..

Frukosten serverades och alla var uppe, mer eller mindre pigga. glad Sedan var det bara att pulsa ut till busshållplatsen. Det var skönt ute.. Inte kallt och inte varmt. Tyst och stilla. Folket sov väl ännu.

Det var inga problem att jobba. Jag fick även jobb till igår kväll så nu skall jag ha en dag eller två ledigt.

"Bara de som med glädje kan acceptera sig själva,
vågar ta risken att vara och ta ansvar för sig själva"


Att tjäna en gud?

Banner 



Det finns en uppsjö med olika religioner som tjänar samma gud men på olika sätt. Det kristna ledet har ju i stort sett enbart bibeln som grundplåt och vägledare.


Religionerna mässar om att vi inte kan dölja något för gud men ändå begår de "synd" i det fördolda och tror att om bara inte övriga församlingsmedlemmar vet något, så är det frid och fröjd. Minns jag rätt, så talar även bibeln om att man av hjärtat och fri vilja blir en guds tjänare, men även detta har många glömt och påtvingar andra människor ett religiöst liv. Vuxna LÅTER sig påtvingas (de som känner att de "måste" gå med i kyrkan för att vänner och bekanta tjatar på dem eller vad det nu är, medan barn oftast inte känner till valmöjligheten) och det är ju deras val.

När jag nu läste
Aftonbladet, blev jag verkligen upprörd hur religiösa "hjälporganisationer" i sydostasien kräver motprestation av folket där, för att hjälpa. De kräver att folket, buddisterna, i Sydostasien blir KRISTNA! Det är framför allt de amerikanska organisationerna som agerar så. Men hallå! Hjälper man människor i nöd, gör man ju det av hjärtat och fri vilja. I en sådan situaion kräver man inget tillbaka utan är bara lycklig över att kunna hjälpa alls.

För alla behövandes skull, hoppas jag innerligt att dessa vidriga "kristna", om de nu är värda namnet kristna, blir utslängda från sydostasien. Där har de inte att göra! Jag tror inte ens den gud de tror på, håller med dem när de säger till folk i nöd: "Om du inte blir kristen kan du inte få hjälp från Gud".


"Priset för oärlighet är undergång"