Dubbelmoralens ansikten

Banner


Världen är full av människor som hävdar sin ärlighet och att "alltid lägga korten på bordet". De moraliserar över andras fel och brister och slår sig för bröstet för att visa sin egen duglighet. Man jobbar som volontär i kaos, man är frivillig i kyrkan, man berättar vitt och brett om hur man är duktig på att vara en god kristen och god medmänniska.

Dessa människor lyssnar jag inte på, men jag betraktar dem och ser deras brister. Även solen har sina fläckar.

Att vara en person som har behov av att hela tiden tala om hur god människa han/hon är, berättar i undertexten att de verkligen är de största syndarna. De skulle aldrig komma på tanken att göra en god gärning i det fördolda. Nej, de måste hela tiden bekräfta och få bekräftat att de är goda samhällsmedborgare, goda äktenskapspartners, fantastiska föräldrar etc. Men stundom brister bubblan och man kan få 40 års fängelse. Varför? Jo.. bakom den snygga fasaden, där man varit just den där samhällsmedborgaren, föräldern och partnern som alla ser upp till, har det funnits otrohet, narkotikamissbruk och rån. Men framför allt ett skuldläggande på älskarinnan att det är hennes livsstil som drivit honom till missbruk och rån. (Lite typiskt många män, att inte ta ansvar för sina handlingar. Skönt att ha en älskarinna att skylla på då)  Kanske denne far som Aftonbladet skriver om
här, till syvende och sist önskade att han inte lärt sina barn göra det rätta. Han kanske önskade att han inte lärt dem vad som är rätt och vad som är fel?


"Låt samvetet leda Dig"


Gran

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback