Sex och samlevnad

Banner



Ena rapporten efter den andra talar sitt tydliga språk: Könssjukdomar ökar markant och då i synnerhet hos den yngre generationen. Är det konstigt, egentligen? Nej, jag tycker inte det. Det mesta i samhället säljs ju med sex. Dokusåpor handlar om sex under täcket framför kameran och åskådarna, kanske mer den yngre generationen, tittar dag efter dag på dessa skräpsåpor och tror att sex är vägen till lycka.

Visst, ett bra sexliv ÄR verkligen lycka.. men varför inte vara lite mer rädd om sig och inte dela ut sitt sex åt höger och vänster lite som att kasta ut 50-öringarna som vi inte vill ha i plånboken? Att hålla på sig, eller att hålla sig till en och samma partner HAR en baktanke.. man slipper dessa könssjukdomar. Man vet vad man har..

Dessutom kommer nu ett 
vaccin som skall göra det än mer "legalt" att vara lösaktig med sitt kön. Snacka om dubbelmoral. "Använd kondom och byt inte partner" säger man å ena sidan.. Å andra sidan "Det gör inget. Nu kommer vaccinet som är lätt att använda". Ja, men då behöver vi ju inte vara rädda om oss.. Eller??

Föräldrar, tala med Era ungdomar om vikten av att inte byta partners i tid och otid..men föregå med gott exempel själva. Trohet i ett förhållande är inte trist. Det är respekt för varandra. Visa ungdomarna det.

Kommentarer
Postat av: sunk

Varför moralisera med hur ofta man byter partners ?
Oskyddad sex är det vad det handlar om !!!
Kondom och hälsoscreening finns

Det är hälsoskadligare att gå runt på en flygplats än att skyddad sex med nån man träffat nyss.

Slutsats : Lär folk hur de bör agera på ett vettigt sätt i smittskyddshänseende. Att moralisera om sexuell preferens etc skapar bara större dolda problem

Postat av: Chattens

Självklart, skall man se till att vara skyddad vid sexuellt umgänge i allmänhet och vid tillfälliga förbindelser i synnerhet. Det handlar inte om att moralisera och ber om ursäkt om jag inte var tydlig nog med det.

Dock tror jag dock på att respektera sig själv genom att inte använda sex som ett kontaktskapande sätt för att umgås, ungefär lika lättvindigt som att dricka kaffe..

2005-12-14 @ 16:44:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback