Konsten att köpta en BH

Banner

Man kan ju tycka att det är den lättaste av alla världar att införskaffa sig detta klädesplagg. Alla har vi ju sett hur mycket det finns att välja på, när vi passerar skyltfönstren till de butiker som saluför dessa hållare. Julblommiga, beiga, blåa, syndigt röda… med nallar på, utan nallar, med stjärnor och månar.

De finns i alla tänkbara utformanden; med bygel och utan.. med puch-up och gelekuddar som lyfter och *gör större* Vi skall inte tala om alla storlekar som finns! Ja, upp till 85C, ja..

Det fanns en tid när jag klev in i affären, gick bort till storlek 85C, en vanlig storlek, och visste att den passade.. Plötsligt visade det sig att det inte var min storlek längre. Det skavde och gjorde ont. Behagen tumlade ut ur kuporna och det var bara att gå och inhandla något nytt.

Detta var visserligen efter en av mina graviditeter men amningen var slut och mjölken likaså. Alltså borde behagen vara återställda. Det var att gå upp lite i storlek.. 90D. En syster till mig frågade vid tillfälle vad jag hade för storlek nu.. och förskräckt sa hon, när jag svarade, att det inte kunde vara sant! ”SÅ stora är de inte” sa hon… avundsjukt… ??? Nåja.. fakta var ju fakta.. Jag hade stått i omklädningsrummets obarmhärtiga sken och provat den ena 85C efter den andra i hopp om att finna den rätta.. men insåg att det var ett måste att stiga i graderna. Jag tittade ner på brösten.. funderade på det syrran sa.. och svarade.. ”Jo.. tydligen”

För lite sedan köpte jag en BH med s.k brottarrygg, då mina axlar sluttar lite och BH-banden kasar ner. Jag sa till expediten att  jag behövde en 90D. DET FANNS INTE i den sorten! VAD? Nej.. det fanns inte med just den utformningen. Dock provade jag en 85C som var den största de hade. Den satt bra, relativt i alla fall.. och oviljan att stå i det kala skenet i omklädningsrummet gjorde att jag inte kände efter ordentligt.

Den var inte så vansinnigt dyr heller. Väl hemma och med nya BHn på plats, kom ju det liv man inte lever i provhytten . Det är rörelser som  att böja sig fram, plocka upp från golvet.. lägga upp mat till katterna.. etc.. och vips.. *det jag inte tänkte på i provhytten* så föll raringarna ut! Kuporna var inte heltäckande! Ojoj.. Det blev ett evigt jobb med att rätta till sötingarna. Värst är det på jobbet… när jag hjälpt de boende med något. Alla är rullstolsburna och det blir en del framåtböjningar.

Så.. jag tröttnade.. eller rättare sagt, tog mig tid och råd att fara till stan för att införskaffa nya behållare till behagen. In på en Lindex och letandet började. Med tanke på ekonomin, tänkte jag nappa på ”Köp två till priset av en”. Nu har jag bestämt mig för att stå ut i det vidriga ljuset som är i provhytten.. och börjar leta efter något vackert, läckert och tjusigt.. 75B, 75C, 80B och C. 90DD, 85DD… Bläddrande mellan hängarna inser jag att det inte är så lätt att se ut som jag gör.. Inte pinnsmal med silikoninlägg.. utan lagom rund i mina bästa år med vackert lagom stor byst. Jag ser ut som kvinnor flest, i min ålder. Fast med lite mer behag att vila blicken på…

Jag förvånas över hur litet urval det finns i min storlek. Jag kan ju inte vara ensam om detta.. och efter mycket letande, hittade jag en som passade. Till priset av 2! Varför skall det vara så?
Med tanke på hur populärt det är att fylla sina original med silikon och därtill få en större byst, borde det vara lättare att hitta behållare avsedda för dessa större. Fast.. när jag tänker efter.. så skall man ju även suga fett och bli smal också.. och då kanske det räcker med en 80DD i BH..

Man kan ju tycka att klädfirmorna borde inse att alla ser vi inte ut som Twiggy, Kate Moss, Julia Roberts och Sandra Bullock.. De borde se till att producera kläder för alla sorter och modeller.

Det är en större konst att köpa BH än många tror. Idag får man heller inte den service som tillhandahölls förr, då expediten hjälpte till att mäta så man fick rätt storlek.


Nåja.... Nu ligger orchidéerna behagligt på plats och de lär stanna kvar där nu.  glad


Kommentarer
Postat av: Veduran

Ojoj... håller helt med dig, det är inte lätt! :S
Jag har också himla svårt med storlekar... sen när man väl hittar rätt storlek så är ju alla BH:ar olika ändå. Det bästa var när jag handlade på Twillfit, där hjälper proffsiga expediter till. Men då kostar det ju därefter :|

2005-11-26 @ 11:34:21
Postat av: Chattens

Ja, Du, Veduran.. Service och märke kostar ju.. =o/ och en annan som ännu är arbetssökande timanställd så krävs det ju att det finns rätt storlek på icke alltför dyr butik..

2005-11-26 @ 11:38:15
Postat av: Inger The_eagle

Jag använder ju inte BH....men man kan säga att jag har samma besvär som du när det gäller byxor...jeans.... Rena diskrimineringen av tjocka helt enkelt i affärna. När jag har frågat om det säger de bara att det inte lönar sig att ha så stora storlekar inne eftersom det inte lönar sig!!! Jaha...där fick man minsann höra ett och annat.

2005-11-26 @ 14:16:11
Postat av: Chattens

Inger.. jag gillar inte heller att köpa jeans.. inte nu längre.. =o(

2005-11-26 @ 14:26:50
Postat av: Micke

Hihi.. "raringarna"? ;)
Bra de stannar där de ska nu.. vem vet vad som händer annars *s*

Men allvar, tokigt det är så omständigt som du skriver :/

2005-11-26 @ 19:19:44
Postat av: Chattens

(*L*) Klart de är raringar och orchidér.. sötingar med mera .. *s*

2005-11-26 @ 20:28:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback