Civilpoliser??

Banner

Det finns vardagshjältar och så finns det .. ja, kan man kalla dem dårar? En vardagshjälte är den som i det fördolda uträttar en god sak.. som inte planerar en hjältemodig handling som när någon faller över kajkanten, man hoppar i och hjälper personen upp igen.. Det är en hjältehandling..

Så finns det de som planerar för att bli hyllad som hjälte.. det är de som vill, med gott hjärta, hjälpa till att sätta fast en buse.. men ack så fel det kan bli. Många har blivit skadade då de tagit över polisens roll, andra mödrade.. osv.. Vi har poliser i Sverige som är utbildade och betalda för att ta handom buset.. men p.g.a att de måste sköta all administration själva och inte anställa sådana som mig, som KAN och VILL jobba administrativt (att gå polishögskolan för att bli administratör, tror jag inte är en polis tanke) DET är felet.

Aftonbladet idag, tar upp en berättelse om mannen som inte kallas hjälte idag.. utan straffades för att han beslutade sig för att själv fånga buset.. Å ena sidan förstår jag att han inte kallas hjälte. Det är inte hans jobb att smyga på tjuvar.. Å andra sidan förstår jag inte hur tjuven (som enligt artikeln är missbrukare) kom undan genom att skylla på att kniven han bar, inte var hans.. Det är en lag som säger att det är förbjudet att bära kniv.. oavsett vems den är. Dessutom får han skadestånd. Bra, nu kan han köpa droger utan att begå brott.. Bra, förvisso.. men ändå inte.

Våra självutnämnda civilpoliser kanske bör betala skadestånd.. men då inte till buset (om han nu inte blev skadad) utan till någon form av samhällstjänst ett år.. Sopa gator, gå ut med de äldre i vården som ingen annan går ut med.. ja, det finns en lista som kan göras lång. Skadestånd kan ju se ut lite olika..

Jaja.. det var bara en politisk tanke.. eller nått..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback