Hur nära släkt bör man vara för att vara nära anhörig?

Banner

Annandag jul 2004. Jordbävning.. vågor.. jättevågor.. tsunami. Havet hämtar hem hundratusentals männsikor från jordelivet.. Sverige agerar inte snabbt nog.. Det är jullov.. det är teater.. det är politikernas egna fritidsintressen som sätts främst. Så typiskt stelbenta, byråkratiska Sverige.

Regeringen beslutade midsommar 2005 att bekosta anhörigas (anhöriga boende i Sverige) resa till Thailand för en minnesgudstjänst eller liknande. Anhörig är man som förälder, barn och make/maka/sambo.  Det är allmänt vedertaget. Men det stämmer inte  när det gäller att vara anhörig i fallet "Tsunamin" och resa till Thailand som bekostas av Svenska staten.
Expressen berättar om den mamma/mormor som inte får åka på anhörigstödet från staten. Hon är nämligen inte tillräckligt nära besläktad med sina bortgågna döttrar och barnbarn! Denna mamma har kämpat mot cancer några år.. förlorar sina barn och barnbarn i tsunamins vågor och får inte hjälpen att åka ner där det hände.. Motivation? "Rådet för stöd och samordning, som ansvarar för utdelningen av resestödet, motiverar beslutet med att pengarna i första hand ska gå till barn och partner"

Jag anser ju att en partner inte är lika nära anhörig som en mor.. Modern är ju i alla fall blodssläkt med sina barn. Kan man bli mer nära släkt än så?

Men Freivalds.. HON skall ner.. hon, som inte har släkt som omkom där nere.



Kommentarer
Postat av: Micke

Nog tusan tycker man att ens mor och far är tillräckligt anhöriga..

2005-10-28 @ 07:46:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback