Socialförvaltningen

Socialförvaltningen i Kalmar är ett enda stort skämt. De har varit föremål för anmälningar av flertalet personer och nu har det hänt igen.. Barometern.se tar upp det, liksom www.ostran.se. Det handlar om att man inte talar med barnen och frågar hur de mår. Jag har själv gjort en anmälan i ett sådant ärende och redan då, för flera år sedan, fick förvaltningen hård kritik för bl.a deras brist när det gäller just vägran att tala med  barnen.

Socialförvaltnignen i Kalmar är känd i grannkommuner och län för "sin inavel" bland personalen. En f.d handläggare på en förvaltning i Kronoberg, berättade om vilka rykten och öknamn som Kalmar går under. Jag kan gå i god för att de verkligen gör skäl för detta. Styrelse och övrig personal behöver bytas ut till sådana som vågar stå på sig och inte falla till föga för trycket från de andra. Man håller varandra bakom ryggen och förnekar att övergrepp i sak sker. Man måste verkligen ha tummarna i varandras ... och det riktigt hårt för alla tycks ha en hållhake på alla, så som de tassar för varandra. Hittills har jag bara träffat på två som inte låter sig påverkas och den ena sa upp sig med ett brev till mig om "att det var en dyrköpt erfarenhet att jobba här" och flyttade från stan.

Socialförvaltningen har skyldighet att inom 4 månader efter att anmälan inkommit, öppna, utreda och avsluta ett ärende/ha en handlingsplan. En god vän till mig har ett barn som "ställt till det" lite och polis blev inkopplad. Detta skedde i början av år 2006. Polis lämnade över ärendet till socialförvaltningen och än idag, har familjen inget hört från socialen. Det har gått mer än fyra månader. Mycket mer. Underbemanning? Ja, det är väl möjligt men det innebär inte att man inte skall sköta sina åtaganden. Då får väl politikerna se till att anställa lite fler folk då så lagar och förordningar kan upprätthållas. Med tanke på regeringens löften om fler arbetstillfällen, skulle det ju vara perfekt att anställa fler handläggare.. och samtidigt byta ut 99% av den personal som idag finns.

Om fler vågade resa sig upp och protestera, om fler vågade ställa sig upp och säga sitt hjärtas mening till personalen på förvaltningen.. om fler inte tillät sig styras av handläggarnas vetskap om klienternas rädlsa för myndigheten, som ju ofta utövar maktmissbruk på hög nivå med skrämselpropaganda... så kanske det skulle bli lite förändringar.. Glöm inte att det är klienterna som oftast är uppdragsgivare när de söker hjälp för sina tonåringar, barn, funktionshindrade etc. Gör det klart för handläggarna, det svider hos dem men de skall veta sin plats.

Socialförvaltningen i Kalmar, liksom hela kommunen Kalmar, är en skamfläck på den svenska kartan och det svenska rättssystemet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback