Vad är skillnaden?

Banner


För några år sedan, då programmet "Big Brother" startade på TV, visades bilder i tidningarna (för oss som inte tittar på förnedringsprogrammen) hur medverkaden hade sex "i smyg" framför kameran. Smaklöst, ansåg jag. Sex har inte i offentlighetens ljus att göra. Det är något mycket privat mellan två personer (eller fler, för de som så önskar)

Barn/tonåringar som såg programmet hade föräldrar närvarande i såpan, och hur roligt kunde det vara för dessa små att upptäcka att föräldrarna mer eller mindre prostituerade sig för att få uppmärksamhet och bli "kändisar"?

Nu kommer programmet "Sex inspectors" och jag inser att Svensk television blir bara sämre och sämre. Men visst, sex säljer. I
Aftonbladet säger Linda Rosing, själv känd för att ha sex framför kameran i Big Brother, att det är smaklöst att visa nya såpan. Men vart är skillnaden mellan Big Brother och Sex Inspectors? Båda programmen handlar ju om att visa upp sina sexlekar på ett eller annat sätt.

Unga flickor, även under 12 år, tror att man vinner ära och berömmelse via sex. Unga flickor lockas till träff med pedofiler under förevändning om att de skall tjäna pengar om de visar sig avklädda samt har sex med män. Men å andra sidan, vad är det flickorna har sett på TV? Jo, man blir ju kändis och kan gå på "Spy bar" om man säljer sin kropp.. (Alla föräldrar inser ju inte att deras barn ser dessa vidriga program på TV eller bryr sig inte om att de gör det) Borde inte media (TV) ta SITT ansvar och stoppa denna typen av program? Låt hellre program för barn och ungdomar samt föräldrar visas hur lätt man kan luras via internet. Berätta att sex inte är något man säljer. Berätta att sex för att få pengar och berömmelse, modellkontrakt, endast leder till sorg.

Men samtidigt måste föräldrar, som jag skrivit om förr, ta ansvar för vad barnen gör på nätet. Så länge ungdomarna är under 18 år har vi vuxna ansvar för vad som sker på våra internetabonnemang och veta vad barnen gör..  Lite tips via Expressen finns här. Det gäller ju för både söner och döttrar.

SÅ, vad är skillnaden i smaklöshet i dessa ovannämnda program? Ingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback