Min lilla kyl & frys...

Banner


Förvisso har jag tyckt att smöret inte varit så där kallt som det brukar vara men  å andra sidan vet man aldrig med Lätt-margariner. Frågan uppstår ju också om det kan vara så att kylskåpsdörren inte varit riktigt stängd. Frysen har ju varit kall.

Igår kväll när en av grabbarna öppnade frysen och skulle ta glass ropade han till mig och undrade vad det var för fel.. Det var bara att resa på mig för att gå till köket och höra med honom vad han menade. "Titta här, maten är ju alldeles mjuk" sa han och då insåg jag att det var en väldans tur att jag inte stängt av frysboxen för ett par dagar sedan. Dött, det var helt dött. Kylen likaså. Men.. lampan lyste ju i kylen. Håhåjaja. Det var ju bara att rädda det som räddas kunde och det var minsann inte mycket. Att behöva slänga mat är så vansinnigt dyrt och bortkastat.  Men vad göra?

När jag klev upp i morse kikade jag in i kylen som då visade 18°, vilket är minst 10° för varmt. Jag ringde in till hyresvärden och pratade med telefonsvararen och meddelade felet. Kattis och Gustav släppte jag ut så att de inte skulle stryka runt bovärdens fötter. Jag vet ju hur svartsjuk Gustav är och inte drar sig för att pocka på uppmärksamhet.

Med tanke på att de skall byta vitvarorna i vårt kvarter år 2007 så hade jag ju hoppats lite sött att de skulle beställa hem min nya kyla och frys så var det klart, så att säga. Efter skolan tog jag bara en snabb sväng upp till Stadium och köpte en tröja och sedan blev det bussen hem.  Min tanke var ju att snabbt konstatera att jag fått nya vitvaror så jag kunde sticka till MAXI och ersätta det jag måst kasta.

Bovärden har lagt en lapp: "Bytt termostat" Nåja, den måste ju ha sinkat sig lite pö om pö för att helt gå i graven igår kväll. Hur som helst måste jag fråga mina go'a fastighetsskötare hur jag skall kasta all maten.. för de har ingen kompost.

En av dem var just här utanför nu på baksidan och klippte gräset. Vi har stått och snackat om allt nu och jag fick löfte om att slänga matsoporna i hushållskontainern.

Nu blir det en promenad till MAXI. 5 km att gå. Till skolan blev det en rask promenad på morgonen, 6.1 km.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback