Vårdgaranti?

Banner

Vi har väl något som heter vårdgaranti i Sverige? Eller är det bara jag som misstolkat det? Har vi inte rätt till vård inom 3 månader efter första besöket på vårdcentralen? Ja, med remiss? Nu vet vi ju att det är något som sällan funkar i praktiken.. och det är kanske lite olika från kommun till kommun/ landsting till landsting. Men att behöva bli satt i kö, sist i kön under 10 år!! DET är väl ändå att ta i! Jag blir bestört när jag läser
Expressen idag. Kvinnan har ett ärrbrock som idag ger henne fruktansvärda problem och detta tack vare att läkarna anser att man "vanligtvis" inte har stora problem. Kvinnan har ju ändå sökt vårdcentralen flera gånger och ändå har det inte gått fram hur svårt hon har det. Kunde inte kirurgen ta och träffa henne och bilda sig en personlig uppfattning i stället för att anta??

Jag säger bara en sak: Den svenska sjukvården blir allt sämre och det kan inga politiska paritprogram ändra på. Vi har ju sett att alla lagar och regler om vård och garanti inte har hjälpt! Så länge politikerna vägrar satar PENGAR i vården.. så vi kan anställa kompetent personal och på så vis kunna hinna med att ta hand om våra sjuka, så blir det ingen ändring..

Men hur kommer det sig att vi i Sverige anses ha råd till x antal miljarder i u-landsbistånd när vi inte kan ta oss råd att ta hand om våra egna först? Är det bara för att det skall se bra ut? "Titta, vad bra Sverige är som ger så många miljarder till behövande utanför sitt eget land. Det måste vara ett rikt land". Pyttsan.. Sverige låter sitt eget folk fara illa för att bli sedda med goda ögon från omvärlden.

Regeringsfolket borde bytas ut till oss som tvingas leva i skiten. Vi, som verkligen vet vad det innebär att bo i Sverige.. som vet hur det ser ut och funkar på gräsrotsnivå. Kostymnissarna har glömt vart ifrån de kom.. om de alls varit här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback