100 års fängelse

Ja.. varför har inte svenska fängelsevården liknande system som man har i USA när det gäller att sätta folk bakom galler när man gjort sig skyldig till våldtäkter och mord? Här stryks man medhårs, lite psyiatrisk "vård" och är snart ute igen och kan fortsätta förstöra livet för andra.

Visserligen är man i USA inte fullt så noga med vem som åker in, skyldig eller inte, och det har väl många fall bevisat. Men det skulle de kunna bli bättre på. Här i landet räcker det med "jag minns inte vad som hände" eller "Jag hörde röster"  eller... "Det var han" och neka stenhårt och så blir man frisläppt trots att man är skyldig. Det är vansinne att man skall slippa straff genom att skylla sin kumpan/skylla på varandra i stället för att båda/alla åker in som varit på plats och är inblandade tills sanningen kommer fram. Att höra röster har skapat en våg av "psykiskt sjuka" för det går ju inte att motbevisa dessa påståenden lika lite som vi kan motbevisa om man minns eller inte.. In med dem på livstid.. och då menar jag att de bärs ut på bår som gamla och döda p.g.a ålder.

Dödsstraff är inget att tänka på. Det är ju inget straff för brottslingen. Då dör han/hon och slipper känna av frihetsberövandet. Nej, in med dem på ett dragit gammalt fängelse utan tillgång till bekvämligheter. Hur bekvämt var det för kvinnan/flickan som våldtogs? Eller hur bekvämt är det för familj och vänner till den eller de som blivit mördade? Så varför skall de som sitter av straff få rätten att kräva bekvämlighet, TV, kabel-dito, telefon med mera? Jag har hälsat på folk som suttit på kåken och det enda de saknar är friheten att gå till ICA, till krogen etc. För övrigt har de allt.. Sjukt!

100 års fängelse på vatten och bröd vore något att införa i detta land.. Jag är först att skriva under på det. De kan få baka sitt bröd själva också. Dessutom skall de inte få betalt för att "jobba" som de har i dag. De skall jobba av sin skuld, sitt brott. Inte tjäna på det.

Undrar om ungdomar i ungdomstjänst/samhällstjänst får lön för att avtjäna sina straff? Tror inte det.. så varför skall de som sitter inne få det? Svara på det, ni som kan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback