Att spara fel dödar samhällsmedborgare

VEM har bestämt att brandkåren måste spara pengar? Är det den kommunen som de verkar inom? Skall vi då hoppas att de som skriver under på behovet av sparade kronor, drabbas av brand som orsakar död då?

Ja, det vore ju en tanke att tänka som å andra sidan skulle slå tillbaka på oss själva. Hämnd eller önskan om hämnd löser inga problem. Men visst sjutton blir man förbannad när människor måste dö bara för att en brandstation (en av många) måste göra nedskärningar medan politiker, både lokalt, regionalt och nationellt slösar med våra skattemedel genom skyhöga löner, taxi- och biståndsresor etc. Detta mötte mig på morgonen idag:
"90-åring dog..."

Det finns något som jag aldrig förstått: Hur kommer det sig att politiker äger rätten till åtskilliga tiotusentals kronor i lön,  ja, 100.000:- till självaste låglönebarnpigebetalande herr Stadsminister. På vad sätt gör dessa män och kvinnor, för det finns ju även höginkomstagande kvinnor i politiken, som gör dem värdiga dessa löner?

Jämför dessa politikers löner, politiker som inte gör speciellt viktiga saker som att rädda liv, hjälpa sjuka och vårda gamla, med brandmän, amnulanspersonal, sjukvårdare inkl. läkare. En brandman/kvinna tjänar ca 22.000:- och en undersköterska ca 17.000:-., ambulanspersonal har en grundlön om 15.800:- och sedan en snittlön på 20.000:-  sjuksköterskor 17.300:-  (kan variera mellan landstingen, kommunerna samt specialkompetensen)och läkare har något mer. Polisen har en lön om ca 15.000:- under studietid för att sedan ha ett snitt på 19.000:-. Varför har inte vårdpersonal och andra som räddar liv löner som sträcker sig i samma klass som våra skattepengssnyltande, svartlönebetalande politiker? Utan vårdpersonal, polis, ambulanssjukkvårdare och brandmän  skulle vi inte komma långt här i landet.

Men men, om det är "naturlig avgång" på mänskligheten genom att låta folk dö i diverse olyckor för att vi på gräsrotsnivå måste spara in pengar, så låt gå för det. En dag finns kanske varken läkare, ambulanspersonal, sjukshuspersonal eller brandmän som kommer till undsättning när våra politiker behöver oss. Hoppas de slår sig för bröstet då också och vältrar sig i sina pengar och att pengarna kan rädda deras liv utan att det finns folk bakom pengarna som kan agera. Vårdpersonal kanske flyr till Norge, 

Kommentarer
Postat av: Bosse

Såg o hörde att regeringen ska se till att inga människor inte ska ha tak över huvudet.Pengar har anslagits, kanske de pengar som man tar fr brandkåren?
Alla ska garanteras att ha någon stans att bo o det är ju mer än vad den gamla trötta regeringen orkade med eller hur? Persson hade ju sitt eget boende att tänka på så han orkade väl inte mer!

Postat av: Majsan

Ja, visst! Att jag inte tänkte på det, Bosse. Vi låter folk dö i bränder så de bostadslösa kan flytta in! Smart lösning!

Att ordna så att alla har bostad har vi hört i många år. Oavsett regering, så kommer de aldrig att lösa det eftersom bostäder som byggs i dag är så dyra att bara rika (mederater m anhängare) har råd att flytta in. Vilka skall ha råd att bo där? Uteliggare utan jobb? Nej, visst nej, jag glömde ju det. Sittande regering har ju lovat jobb åt alla så nuvarande uteliggare skall nog ha råd med dessa lägenheter. Hoppas nu bara att regeringen kan tvinga arbetsgivarna att anställa dessa samt alla andra som söker jobb, så alla har möjlighet att betala hyrorna i dessa bostäder som tydligen skall skaffas, utifrån de som blir tommar när folk dör i bränder för att brandkåren måste spara pengar.

Jag är glad för Din skull att Du har en sådan övertro på sittande regering.

2007-02-04 @ 16:36:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback