Portade politiker

Banner

Persson och Freivalds är portade från minneshögtiden i Khao Lak annadag jul -05. De anhöriga vill inte ha dem där, enligt
Aftonbladet idag. Jag måste ju säga att jag har full förståelse för de anhöriga.. Det kan ju vara valfläsk att visa upp sig inför valet.. men föredrog de att sitta på teater/ha jullov framför att avbryt sina göranden av privat karaktär när larmen gick.. ja.. då finns ju inte så mycket att orda om.. (de är ju anställda med ständig jour)


MEN.... jag funderar på en annan sak.. Om de nu har egna anhöriga som omkom i naturkatastrofen i Sydostasien.. då borde de som privatpersoner och på egen beskostnad, få resa ner och närvara (nu vet jag ju inte om de har några anhöriga bland de omkomna) Man måste lära sig skillnaden på Politikern och privatpersonen.

Manssamhället visar sig bestå

Banner

Männen fick mer i plånboken – igen. Ja, det skriver
Aftonbladet idag. "Efter valet 2002 lovade regeringen att bekämpa de ojämlika löneskillnaderna. De har inte lyckats. Lönegapet mellan kvinnor och män har inte minskat jämfört med förra året – de har ökat." står det att läsa som inledning.

Kommer det någonsin bli annorlunda? Nej.. jag tror inte det. Skall jag nu behöva leta efter en välbetald karl, för att kunna klara mig i samhällets ekonomiska olikheter? DET har jag verkligen ingen lust med. Jag hyllar vars och ens oberoende av varandra.

Liv i rymden och fattigt liv på jorden

Banner

Ja, man kan ju undra vad våra beslutsfattare tänker på.. eller rättare sagt; MED. SVT text  (sid 113 *uppdatering: Nu har de tagit bort den sidan)säger idag.. att Sverige är med på att söka efter liv i rymden. Man ingår i ett internationellt samarbete med bl. a Tyskland och Frankrike där man skall utveckla ett flygande testlabb.
                                                                                                                          20435-19


Ja, vad skall de göra om de skulle finna liv i rymden? Men framför allt: Vad är viktigare än att se till att vi som lever på jorden, som alla vet finns.. med svält, våld, indragningar av sjukvård, försäkringar, nedskärningar av skola och omsorg, man pratar om sänkt A-kassa från 80% till 65% etc? Vi har uteliggare, utslagna.. en psykvårdreform som gick åt helvete…  Vore det inte mer vettigt att regeringen tog tag i livet på svenska marken först och löste de befintliga problemen HÄR innan de lägger 150 miljoner – ja, Du läste rätt – på att leta problem i rymden?  20435-20


150 miljoner kanske inte räcker långt i den svenska budgeteringen.. men med god vilja och ett intresse för oss som lever och verkar här, så skulle det helt säkert komma många till del..   

Kanske skall jag ta min kvast och fara till Rosenbad och sopa till dem lite..  blåkulla

Mat och varningar

Banner


Visst är det bra att det finns myndigheter som kollar upp våran mat i butikerna. I Sverige är vi ju bortskämda med att det skall vara kliniskt rent bland maten, på diskbänken och vi får inte låta bli tvätta händerna mellan att skära kött och grönsaker. Det kom för några år sedan ett diskmedel som skulle döda alla bakterier. Sedan klagar svensken på att den blir sjuk så snart den åker utomlands. Inte undra på det.. Vi tar ju bort det naturliga sjukskyddet genom hysteriskt bakteriefria omgivningar.


Hur som helst har det varit stort pådrag nu vad gäller köttfärs som sålts på ICA, billigmärket Euroshopper. Man frågade sig om det var värt priset att riskera bli sjuk.  Man skriker ut att det är en dödssmitta!  Alla hypkondriker blir än mer sjuka och många andra blir rädda. Jag tror ju inte det har med priset att göra utan att det var just det partiet som blev smittat av någon anledning. (Det kan hända även de dyrare märkesvarorna också) Det framkom senare, att den lille pojke som dog, inte var smittad av den aktuella färsen. Stort hysteri för ingenting. Visst, man skall inte förringa skadan som EHEC-bakterien kan föra med mig.. men det finns ju gränser.. (å andra sidan.. tidningarna måste ju sälja sina lösnummer också)


Idag läser jag att endast 1 av 11 paket färs är godkänt. Jaha? Ock? .. undrar jag då. I alla dessa år som vi köpt färs och ingen vetat om detta.. och vi överlevt.. så har vi inte heller blivit mer sjuka än annars.. Undrar hur många som NU kommer att rusa till doktorn med sina små åkommor och hävda att de blivit sjuka av köttfärs. Människan är en rolig figur. Visst. Vi skall inte äta mat som verkligen ÄR dålig.. men jag måste säga att jag kommer fortsättningsvis köpa Euroshoppers nötfärs  till ett billigare pris.  20435-18   Ja, när jag inte handlar direkt av bonden, då.


Fi .. respekt för män och kvinnor eller människokränkande?

Banner


Fi.. det nya politiska partiet.. Fi.. Feministiskt Initiativ.. Jag har länge funderat på vad forntidens rödstrumpor och andra feminister egentligen sysslat med. Att vara feminin, innebär mycket, som att ta vara på sina kvinnliga egenskaper utan att för den skull bli fjollig. Jag kan vara oerhört feminin men jobba som skogshuggare. Jag kan gå klädd i jeans, utan att vara manlig.  Men också tvärtom.


Feminism, för mig, är kvinnor som med berått mod kränker både sig själva *kvinnliga släktet* och männen på högsta nivå. Det visar sig nu vara sant.


Det stod att läsa om att kvinnor som ligger med män, är könsförrädare! Glömmer de bort att deras egen tillkomst på jorden är via sex mellan man och kvinna? Tydligen. Deras mödrar kanske blev gravida via bebådelsen, liksom Maria en gång då hon bar på Jesus.


Dessa kvinnor som uttrycker sig på detta vis, kränker först sin mor men också sin far. De kränker alla kvinnor, de kränker kanske sina döttrar som har män. Troligtvis är de förrädare alla, för jag har svårt tro att alla som ingår i Fi är ogifta, oskulda eunucker.  Nu är det väl inte alla i Fi som har denna åsikt.. men att bara EN av dem, uttalar den.. är för mycket.


Vad jag egentligen undrar är: Hur skall vårt samhälle se ut om alla kvinnor ligger med endast kvinnor och män enbart med män? Hela Guds avsikt *om vi nu tittar på Bibelns berättelse* att uppfylla jorden med människor, kommer på skam och vi skall dö ut i ett gytter av homosexualitet! Missförstå mig inte, jag har många vänner som är homosexuella, bisexuella och hetreosexuella. Alla är de viktiga för mig.


Vad folk har för sig i sängkammaren, skall väl ändå inte ha med politik att göra? Fi, är ett gäng fruntimmer som gör att man skäms över att vara kvinna! Måtte deras patetiska lek avta snart ...

Nonchalera inte något Du känner på Din kropp

     Banner


I måndags kväll var jag mer än trött efter att ha hjälpt söstra mi att flytta hela helgen. I måndags hjälpte jag henne att montera ihop nya soffan. Kvällen kom och jag var mer än lovligt trött. 


Med stort gäspande kröp jag ner under täcket och tänkte läsa lite. Men det blev ju inget av det och lampan släktes. Det kliade lite mellan höften och ljumsken. I mörkret och halvvägs in i drömmarnas land, kände jag att det var något där, men jag tänkte.. ”inte nu.. i morgon” sedan minns jag inte mer än att jag vaknade på tisdag morgon.


Minnet av det jag känt kvällen innan, hade bleknat och var inte ens ett ärr i min själ. Klev i mjukisbyxorna och släpade mig ner till tvättstugan. Dagen gick och jag med den. La mig minst lika trött igår kväll och orkade inte läsa. Halvvägs, hand i hand med John Blund till annan värld, minns jag att det kliade.. och jag kände något litet som satt fast på huden.. ”Visst, ja.. ” tänkte jag, och somnade.




Det kändes lite rysande otäckt.. men jag är samtidigt glad över att den inte levde. Ni kan ju föreställa er hur stor den skulle vara då! Efter att jag duschat klart, satte jag mig att googla lite för att hitta information om hur lång inkubationstiden är om det förekommer smitta i bettet. Det var inte lätt hitta så jag ringde efter sjukvårdsupplysningen och som vanligt är det ”Har Du en knapptelefon, tryck en 1:a. Knappa in Ditt telefonnummer och avsluta med fyrkant” vilket jag gjorde. Det var vårdcentralen här som jag bor och de brukar alltid ringa upp och i rätt tid. Idag har de helt missat mitt samtal och har inte ringt än, efter 6 timmar.  Att den dog genast efter att den bitit sig fast, kan jag bara ge en enda enkel och god förklaring till: Jag älskar vitlök och äter det så gott som dagligen! Inte bara lite grann, utan MYCKET. Den måste ha dött i vitlökschock!  glad 


Nå, det var ju bara att läsa vidare om det lilla vidriga krypet, som tillsammans med harkrankarna borde utrotas. Nu vet jag att det är 3-10 dagars inkubationstid om det är infekterat. Bara att hålla koll..


Men hur som helst, somna inte ifrån något som Ni känner på Er kropp som inte skall vara där.. det KAN vara en liten fästingjävel. ont i näsan


Deep Purple

Banner



Just nu lyssnar jag till deras bästa låt genom tiderna, helt enligt min åsikt: Child in time. Finns någon mer gripande? Finns någon bättre? Deep Purple har gjort massvis av underbar musik.. och jag måste säga att förmånen jag hade att få vara med på konserten  "Bananas" i Malmö -03, var underbar. Det är en underbar mans förtjänst, brorsan Pidde. Finns ingen bättre brorsa och man. Helt klart älskvärd! hjärta  Uriah Heep var förband. De var inte helt tokiga, de heller.


Det var bara det jag ville säga.


Harkrankar

Banner

 

Finns något värre sommar och höst än dessa vidriga, långbenta bevingade fän? Ja, det gör det med all säkerhet men just nu är det krankarna som förpestar mitt liv. De finns överallt. I kläderna, på sängen, under sängen, vid sänglampan.. på datorskärmen, i diskbänken.. men priser tog de som satt och sov i centrifugen nu på morgonen..

 

Elakheten i mig tog över och jag centrifugerade dem en stund. skrattar Yra som fulla älgar raglade de omkring i botten av maskinen och med en golvtrasa tog jag upp dem, klämde dem till döds med mina ivriga händer med golvtrasan som skydd.

 

Envisa sommarflugor, mygg och ilskna getingar i all ära.. dem slår jag efter så de blir knockade.. Harkrankarna får mig att rysa av obehag. Pälsen står rakt upp på hela min kropp och jag vill bara skrika i frustration. Just nu återupplever jag sommaren 1994, då det var mer än fler harkrankar som störde min nattsömn med sitt hoppande på väggen över huvudet.

 

Harkrankar borde utrotas. På den punkten viker jag aldrig! bestämd


Stavgång

Banner


Hösten var lite ruggigt och media fylld till bredden av alla positiva orsaker med att använda stavar när man skulle ut och gå. Det var bra för hjärtat, det var bra för hälsan. Det var bra för den som ville minska i vikt och det var bra för jag-vet-inte-allt.


I ärlighetens namn tyckte jag ju det såg lite småkorkat ut.. ungefär som att träna skidor mitt i hägsommarvärmen. Men var och en blir lycklig av sina val så jag la mig inte i hur andra bar sig åt, bara jag fick gå som jag ville.


Dock fick jag ett hjärnsläpp en höstdag och köpte ett par stavar på Stadium. Jag kände mig lite småkorkad där jag bar på stavarna genom stan och senare på bussen hem, men sonen som var med, ville inte på några som helst villkor kännas vid mig när jag försökte använda dem.


Nå, jag ställde dem i hallen för att se dem och motiveras.. men medan de glodde ilsket på mig, bestämd stirrade jag åt ett annat håll. Nonchalant låtsades jag inte om dem och dagar blev till veckor.. som blev till månader.. som blev till att jag bar in dem i förrådet. NU kunde jag röra mig fritt igen i hallen utan att de blängde surt på mig.


Hösten blev vinter som blev vår och jag tog mig i kragen och köpte ett månadskort på Friskis & Svettis gym. Efter 11 år var det dags att komma igång igen och slimma kroppen. Där blev jag kvar över sommaren och nu med terminskortet i handen, går jag dit 3 mornar i veckan. Det är en skön motionsform och det är alltid lika skoj se alla åldrar och kategorier på de som är där. Pensionärer som vill stärka sig lite, medelålders som just kommit på att det är bra att röra sig lite mer ansträngande än att bara sitta i bilen. Vältränade och otränade.. Alla får vi plats..


Men.. så kom hjärnsläpp 2. Jag bestämde mig för att använda stavarna nu när jag slutade på min praktik.. och idag kom de fram ur förrådet och med mig på promenaden till gymet. Med haltanden trevande försök kom jag så igång och visst kände jag mig lika dum som jag säkert såg ut där med en stav i varje hand som om jag vore på väg till skidbacken. Men döm om min förvåning när jag väl snavat och kroknat ett par gånger, så fick jag bra galopp på hur det skall vara.. och DÅ kände jag hur hela kroppen på något vis reste sig och det var lättare att gå. Fort, går jag i vanliga fall. Men nu tror jag minsann att hastighetsmätaren ökade lite.


Svett och uppvärmd kom jag till gymet och körde mitt pass.. och sedan var det en svettig promenix hem igen. Det var underbart! Så jag har bestämt nu att varje dag som jag går till gymet, skall stavarna med. De dagar som jag inte går dit, skall jag ändå ut och gå med dem.  Om en månad skall vi se om det gjort nytta.. i alla fall på vikten.

Det är inte så illa att ha hjärnsläpp emellanåt.

P.S Jag måste ju säga att det gör i alla fall NÅGON form av nytta för jag har ju muskelvärk i skulderbladspartiet! Hur ofta har man DET efter en häftig promenad?  hjärta