TRAV

Banner


Idag går V75 i Kalmar. För första gången i mitt liv skall jag se det live. Det skall bli spännande. Sedan, när vi är vunna och stinna, blir det att fira med lite mat och dryk här hos oss. Jag skall göra en köttfärspaj samt en ost- och skinknpaj. Sonen får göra salladen, vilket han vill eller inte. Han är suveränt duktig på sallad! (Även pannkakor är han en hejare på) Sedan skall vi bara ha trevligt.. Dessutom är vi så barnsliga att vi skall se Shreck. Det är mest för att mitt syskonsällskap inte sett den än.. trots sin höga ålder *hehe*

Undrar just hur glad vår lilla omplaceringskatt, Snuffie, reagerar på sällskapet ikväll... Det är ju hennes gamla matte och hennes (mattens bror och inte Snuffies) som kommer, äter, dricker, ser på TV och sover över.

Jag brukar slinga håret inför våren.. men valde att färga om det helt igår. Det blev bra.  "Allt klär en skönhet" heter det ju och vad passar inte bättre till mitt lockiga hår än en portion färg? Slingorna får vänta till april/maj.




 

Sysselsättning i brist på annat

Banner

Det finns många sätt att sysselsätta sig  när man inte vet vad man skall hitta på. Att gå in
här och leka lite, är ett sätt. Jag har i skrivande stund klarat 22.203 sekunder. Lycka till!

Filmtjam

Banner


Kategori Tips.  Men är det ett tips egentligen? Tipset att våga vara barnslig eller se det man gillar, hur löjligt det än verkar vara?

Ja, ibland tycks världen behöva tipset att våga vara.Sorgligt men sant.Vi försöker vara så korrekta som det bara går och efter en viss ålder skall man helst inte bete sig på ett visst sätt för att inte bli baktalad av andra som man själv baktalar de man anser är barnsliga och omogna.

Håhåjaja, vad det säger mycket om dem själva i stället än om dem de sladdrar om. Att det talas om mig, det vet jag och att det inte alltid är så positivt, vet jag också. Livet är ju så dant, att vi inte kan vara älskade av alla och vi älskar inte heller alla. Det är ju inte synonymt med legaliteten att tala nedlåtaden om andra men det är kanske lättare att tala illa om folk vi egentligen inte känner än de som står oss nära.. Ofta handlar det om avund, rädsla och taskigt självförtroende. Man vill gärna vara som den man talar illa om..

Att titta på Shreck,är något jag kan göra om och om igen.. och skratta lika mycket eller gråta lika hjärtligt varje gång. Jag har roat mig med att kika på Shreck idag.. och imorgon lär det bli Shreck 2. Ice Age tittade jag på igår och  var varken första eller sista gången. Den är så underbart rolig, härlig och kärleksfull. Pirates of the Carabean är också en film jag kan se om och om igen.. och aldrig få nog.

Hur är Ni själva? Tittar bara på "vuxen"film (INTE PORR nu, hörrni) och ratar allt som är barnsligt? Kanske sneglar Ni på barnfilmerna i smyg och skäms? Nej, fram för fler barnsliga filmer! Snövit, Robin Hood, Törnrosa, Braveheart, Ivanhoe med flera.. Har Ni ingen att se dem med.. RING MIG! Jag tittar gärna.

Ensamhet vs ensamhet

Banner


"- Va'? ENSAM? På kondis? Så trist Du måste haft.." Hur många gånger har jag inte hört dessa ord i förskräckelse från människor som inte vågar stå för ensamheten? Rädda att andra skall tänka om dem, som de om mig,  och de vägrar de ta en fika, en lunch eller alls vistas utomhus utan någon i sällskap.

Det är direkt outtalat, men indirket eklaterat, att det är "fult" att vara ensam. Fult, därför att vi "inte är någon" om vi inte har någon i sällskap. Vår identitet skall stärkas av andra som "legaliserar" vår existens. Vi måste ha ett arbete för att vara någon och vi måste ha arbetskamrater för det sociala välbefinnandets skull. Vi måste ha partner och barn om vi inte skall ifrågasättas som otillräcknerliga. "Undrar vad det är som felas på honom/henne som inte är gift.." och resten av frågan och meningen ligger i luften som fylls ut av andras åsikter. Vi skapar andras sanningar efter vårt eget behov att ha en sanning som vi kanske själva saknar. 

Men måste det vara fult att vara ensam? Kan man inte trivas med ensamhet ibland? Har man fullt upp med familj, hem och arbete är det ingen som ifrågasätter om mamman, i synnerhet, behöver lite tid för sig själv, ensam utan familjen. Ensam, ja, men med vänner, blir det då. Väninnorna och mamman skall på gym, på bio, på vad-det-nu-blir. Inget fel i det. Absolut inte! Vi behöver gemenskap, samhörighet. MEN, vi behöver även ensamheten där vi kan fokusera på oss själva, våra tankar och funderingar. Kanske bara sitta på en parkbänk, låta tankarna flyga med vinden och betrakta andra människor som strömmar förbi. Det är mycket nyttigt. 

Sedan skilsmässan 1994 har jag valt att leva ensam. Förhållanden har kommit och blivit utsparkade. En förlovning som jag bröt finns också i bagaget mellan äktenskap och nu. Dock var ingen av männen välkommen att leva med mig i mitt hem. Att alls dela bostad med någon av dessa män, fann jag förkastligt. Det skulle inkräkta på mitt privatliv och min integritet. 

"- Majsan, varför har Du, som är så söt och trevlig, ingen man vid Din sida?" (Underförstått: Vad är det för fel på Dig som lever ensam? Du är ju ingen)

Med ett leende, som bländar mer än solen, svarar jag:
"- Det finns ingen man, god nog åt mig. Dessutom är jag väl medveten om mitt värde som person utan en karl. "

Generat blinkar de med ögonen och vet inte vart de skall fästa blicken. Än mindre vad de skall säga. De anser mig som ovädrig för att jag inte har en karl.  Jag "är ingen" i deras ögon eftersom min identitet ligger i min civilstatus. Avslöjade med sina förnedrande tankar, lägger de sig inte i mitt privatliv mer.

Idag gick jag på bio. Det var meningen att jag skulle ringa en väninna för att höra om hon ville med, men när det väl kom till kritan insåg jag behovet att vara själv. Jag gick själv på bio och det var härligt. Ensamheten stärker mig, ger mig möjlighet att koppla av och låta mina tankar fly utan att någon frågar vad det är som upptar min uppmärksamhet. Mina bästa stunder av gemensamhet, har jag i ensamheten.

Jag älskar att diskutera över en lunch eller en fika, precis som jag älskar att samtala om en film jag sett, som berört mig. Men för mig är det lika viktigt att få tiga, vara själv med tankar och sortera livet som jag lever, få betrakta omvärlden från mitt eget lilla fönster på Kullzénska eller vid ett bord på ThaiSilk Palace.

I Sverige tycks det vara fult att vara stark och gå sin egen väg. De svaga ser ner på oss som inte följer strömmen. Vi är utbölingar och utomjordingar, fullständigt abnormala. Vi "fattar ju inte vårt eget bästa". Men var och en har ju ansvar för sitt eget liv. Väljer jag att leva ensam för att det passa mig bäst, så är det mitt val. Jag behöver inte ett arbete för att ha ett socialt liv. Det har jag så det räcker ändå. Mina arbeteskamrater är aldrig mina privata vänner. De är bara ett måste under tiden  jag skall försörja mig. Inget mer.

Sedan finns det de som inte valt ensamheten utan andra har valt den åt dem. Ytterligare några har en personlighet som bara en mor står ut med och de blir ensamma av andra orsaker. Det innebär inte att det är "fel" på dem.. utan att de kanske behöver få hjälp att inse vad som brister. Någon med stort tålamod och minimalt med fördomar. Så har vi de som inte vågar ge sig av ut och vara ensamma och på så vis träffa andra. Att sitta på en buss, en parkbänk eller på ett kondis kan leda till samtal mellan människor som inte känner varandra. Jag vet. Det händer mig emellanåt. Dessa samtal är härliga. Ett möte mellan människor som kanske aldrig ses igen.. eller som blir bekanta.. som blir vänner. Det är hur som helst, möten som vi alltid bär med oss. Kanske de mest fantastiska möten vi har i våra liv.

Människan måste övervinna sin rädsla för ensamheten. Den måste omprioriteras. Den måste värdesättas. Den måste få betydelse. Vi måste värdesätta varandra.



"Jag har aldrig hittat något sällskap som varit
så sällskapligt som ensamheten"

Smågrinig Philips

Banner


DVD-spelare har inte varit aktuell för mig förut. En fådd Philips VHS-spelare har tjänat oss i 4-5 år. Snäll och foglig på sitt sätt. Den var sprillans ny när den flyttade hem till oss den där sommardagen. DVD-filmer har gått att spela på Playstation 2. Fast det har ju hänt att PS2 varit borta när grabben varit det också och om det inte varit något skoj på TV har ju en film varit sevärd. Ja, jag har ju faktiskt införskaffat DVD-filmer när de varit som bäst och billigast.

Nåja, efter moget och träget överväganade med för- och nackdelar, tiden fått ha sin gång och med det tålamodet så har ju även priserna gått ner på dessa maskiner. Idag har jag inhandlat den platta lilla blanka spelaren för DVD och diverse filformat. Trött som jag är på att alltid behöva sköta allt själv, är jag glad att sönerna vuxit upp och blivit kunniga och kan ta över (hur många cyklar har jag inte reparerat, cykleslangar lappade eller bytta.. väggar tapetserade eller målade, elektriska prylar kopplade etc) Äldsten installerade DVD-spelaren och testade den så inget är fel.

"Vad är det med Videon?" frågar han. Den vill inte gå igång! Den är dessutom inte rörd! Jag känner och klämmer på kablar och kontakter.. men inget händer. Jag måste inse att Philips VHS-spelaren är störtsur för att jag nu har inhandlat en DVD-spelare och slutat fungera från ena stunden till den andra! *suckar* Typiskt karlar!  Kan ju vara en säkring som gett sig.. men inte tusan orkar jag kika efter det nu.

När jag nu satte mig att söka efter en simpel videobandspelare finner jag att det finns ju bara KOMBINATIONER av DVD-VHS-spelare i en och samma maskin! Skall det vara så himla svårt att få tag på en enkel videobandspelare? Jag är inte för kompaktmodeller! Jaja.. jag får väl ge mig av ut på stan och kika.. för jag vill ju verkigen se "Shreck" och "Shreck 2" fler gånger och alla andra filmer som finns på VHS-band.

Eller.. *funderar* Kan man spela av mina VHS till DVD-format? Eller är jag nödvändigtvis tvungen att inhandla nya filmer av de jag redan har? Hmm..

Jaja.. det ger sig väl. Här blir det köttfärspaj ikväll..och kanske en titt på de båda nya filmerna? "Ciderhusreglerna" och "Spökgeneralen"?


Arbetslösas regler

Banner


Som arbetslös (eller: Anställningslös)ställs det krav att Du söker och tar alla jobb som finns, vilket Du har kompetens eller inte för tjänsten. Gör Du inte det, riskerar Du att bli av med den ersättning Du betalat i försäkringspremie att få: A-kassa (alt. aktivitetsstöd)

Men det är nu inte så enkelt. Tar Du ett deltidsjobb, är det inte säkert att Du får behålla full ersättning längre fram i tiden om Du blir arbetssökande. Barometern tar upp ett fall där en person måste säga upp sig för att inte förlora sin a-kassa. Läs om det
här.  Är det inte bättre att vi försörjer oss det vi kan, vilket det är deltid eller halvtid och stämplar upp till resten. Vi söker ju självklart kompletterande timmar för att komma upp till heltid för att få tillvaron att gå runt ekonomiskt.

Nej, då slår man undan benen på oss och kräver att vi säger upp oss om vi inte skall förlora. Vad förlorar vi inte på det? Vad förlorar inte samhället på det?

Jag har sagt det förr och det kan inte nog upprepas.. Dags att lämna landet Sverige.. men först måste mina barn stå på egna ben.  Snart.. snart så sticker jag..


06-02-17  P.S Nu har barometern tagit bort artikeln =o(

I roande syfte

Banner


Man kan ha mycket roligt på nätet. Till exempelt googla på sitt namn + är. När jag sökte på majsan + är kom detta fram..



Majsan är bäst - (Men det vet ju alla
Majsan är Maja – (Jasså?)
Majsan är världshistoriens klokaste person – (DET är ju sanning förståss)
Majsan är en långhårig schäfertik – (Nog för att de är lika vackra som jag.. )
Majsan är också blåtabby (samma färg som våran Kattis)
Majsan är framåt och glad – (Kan någon neka till det?)
Majsan är allt för "internironisk" – (gapskratt)
Majsan är det enda jag inte läser i skogssport – ( kan bero på bristande intresse från min sida)
Majsan är inte den person du söker – (Nåja, det beror ju på vad det gäller)
Majsan är en DAM – (Hmm.. inte ur mitt synsett på vad en DAM är.. )
Majsan är mycket trevlig – (Det kan ju ingen neka till)
Majsan är uppvuxen bakom Råsunda Fotbollstadion – (Med andra ord är min uppväxt en lögn)
Majsan är hyperstressad – (Det är verkligen dagens osanning. Det är svårt att få mig stressad)
Majsan  är en ren naturprodukt gjord av bentionit – (naturprodukt, ja.. men bentionit??)
Majsan  är särskilt högabsorberande – (gapskratt! Ja, det beror ju på vad saken gäller)
Majsan är inte uppkopplad – ( Det händer ju visserligen.. )
Majsan är inte direkt den kompis hon hade valt, om hon hade haft möjlighet att välja – (Skitsnack. Alla väljer Majsan)
Majsan är väl rätt svårjämförbar – (Åh, ja.. det finns bara en av mig och det är jag)
Majsan  är gift med Lars sedan 1968 – (Vem f*n är Lasse?)
Majsan är den större – ( Den större gudinnan?)
Majsan är Poppes tjej – (Poppes?? Jag trodde jag var… singel… Poppe är ju dessutom död)
Majsan är upptagen med att försöka hitta den verkliga kärleken – (Jösses, den har jag aldrig letat efter)
Majsan är röntgad med Ua – (Jovars, det är jag ju)
Majsan är  frilansande ackompanjatör – (Hehe.. jag har mina hemligheter)
Majsan är bäst – (Japp.. det vet vi ju)
Majsan är utom sig av sorg – (Minsann? Vem är död? Förutom Poppe?)
Majsan är en mycket fin långhårig sköldpadds-tjej – (Sköldpaddor är vackra så det kan ju stämma)
Majsan är tillbaka i mitt sinne – (Så trevligt.. säg vem Du är, bara )
Majsan är från 1963 – (DET är ju sant!)
Majsan är från dokusåpan ”Farmen” – (Jag som trodde jag levde i min egen dokusåpa…)
Majsan är tillbaka på sidan.- (Japp, det är jag)
Majsan är så gosig – (Ja, det är jag verkligen.. komsi komsi)
Majsan är en härlig tjej – (Ingen säger emot här heller)
Majsan är ny katt i jourhem – (Nog för att jag jämförts med katter… )
Majsan är nog inte den sista – (Men jag vill ju verkligen vara den sista… )
Majsan  är halv norsk-skogskatt – (Sant till viss del..men jag är även finska, tyska, svenska.. osv)
Majsan är ju helt försvarslös –(JAG? Åh, nej.. bråkar man med mig, bråkar man med fel morsa, som min son sa en gång)
Majsan är färdigfixad- (Nåja..lite mer finns ju att fixa till)
Majsan är den vackraste som vandrar på denna jord (*ler*Ja,vad finns att säga emot?)

Ja, det var lite om mig i ett nötskal  Sippa

Svenska flaggan ett miljöhot?

Banner



... eller är det något annat som ligger bakom? Ja, läs Aftonbladet
här och bedöm själva. Jag tröttnar verkligen mer och mer på detta land...



Konstiga typer som inte dricker

Banner



Att vissa inte tycker om blodpudding, är accepterat. Andra gillar inte ärtsoppa (gränsfall för acceptans), vissa gillar inte grönsaker (fullt förståeligt enligt vissa) osv. Vi bedöms efter vars och ens eget tycke och smak och utefter det, klassas vi som "normala" eller "avvikande". Tack, jag vet.

Envis som synden själv, går jag min egen väg och skiter kungligt i vad andra anser om mig och mina val.  Men det fanns en tid när jag, av olika anledningar, undvek all form av mobbning av mig själv och min person, gjorde avkall på min integritet och gjorde delvis som andra ansåg vara det normala., som att dricka kaffe! Ja, huga, vilka hemska år. Dock fann jag legal orsak att inte dricka mer när jag var gravid redan i slutet av -87. Det nybryggda kaffet hos svärfar smakade allt annat än kaffe. Jag förstod då inte vad det var frågan om. Jag hällde ut kaffet i slasken och inväntade nästa brygg. Men ta mig tusan om det inte smakade lika vidrigt. Nyår -87/88 fick jag besked. Jag var gravid! Hormonerna i kroppen rusade runt och gjorde osmak av vissa saker, däribland Colombias guld, kaffet, som redan innan var mer än jag kunde uthärda. Nu fick jag en "orsak" enligt omgivningen att inte dricka. *bugar och bockar*

När graviditeten avslutades via missfall i fjärde månaden, var kaffedrickandet inget jag tog upp igen, utan stod ut med spott och spe från make och svärfar. Snart nog var jag gravid igen och igen.. och igen. Än idag dricker jag inte kaffe och det höjs på ögonbryn, det sägs saker som sårar.. det är inte accepterat att inte dricka kaffe.  

Expressen skriver en lite artikel om detta utanförskap idag. Man talar om "vetenskapligt bevisat" att vi anses konstiga om vi inte dricker kaffe eller alkohol. Man behöver verkligen inte lägga miljoner på ett sådanat "veteskapligt test". Det kunde jag berätta helt gratis.

Jag måste säga att det var mer accepterat under alla år jag inte drack en droppe alkohol på krogen eller  i goda vänners lag. Det ställdes inga frågor när jag en dag bara la av med det. Det var inte bara mer accepterat, det var 100% mer accepterat. Det kom aldrig gliringar eller korkade kommentarer om att jag avstod från alkohol. "Majsan, skall Du ha en läsk eller vad skall vi bjuda Dig på?" Så lät det alltid i stället. Dessutom hade de en chaffis, som så behövdes. Konstigt att det var mer okej att inte dricka alkohol än kaffe!

Vad är det som gör att de mer eller mindre mobbas, som inte följer strömmen? Vad är det som gör att det inte är accepterat att gå sin egen väg? Jag tror det handlar om rädsla för det som inte är "som vi vuxit upp med". Vi har lärt oss att "man skall" vissa saker som att dricka kaffe, prata skit om folk bakom ryggen på dem och sedan smila och fjäska för dem vi pratat skit om, när vi träffar dem. VI skall dricka alkohol och vi skall helst också ha en fyllekörning bakom oss för att vara "normal" (hur många gånger har jag inte fått frågan om hur många gånger jag varit av med körkortet! "Men NÅGON gång MÅSTE DU ju ha varit det? INGEN har sitt körkort hela tiden utan avbrott" Jo, sådant har jag hört) Jag tror inte man vet hur man hanterar eller bemöter människor som inte gör som "alla" andra, samtidigt som jag misstänker en hel del avund.. Avund över att någon vågar det man själv skulle vilja våga.. dvs gå sin egen väg.

"Men vad skall andra säga om jag slutar dricka kaffe? Det TILLHÖR ju livet, liksom.Nej, SÅÅ gott är det ju inte och jag skulle ju kunna klara mig utan, om jag var TVUNGEN att välja.. " Hur många gånger har man sagt mig detta?  Detta säger ju verkligen mer om personen i sig än om oss som inte dricker kaffet.  Dessa personer som säger så här, är ju de som inte vill bli utsatta för det de utsätter oss för: Mobbningen!

Att inte våga stå för sina åsikter, att inte våga gå sin egen väg innebär att vi ger avkall på vår integritet, vår person och förminska vårt eget värde. ÄR det ett värdigt liv, bara för att "inte stå utanför"? Är det en ärlig gemenskap om vi inte får vara med för att vi väljer vår egen väg?

Har Du hellre 5 osanna vänner och är med i den så kallde gemenskapen som är falsk, än står på Dig och har 2 sanna vänner??


"Mod är att kunna stå emot rädslan
att övervinna rädslan
- inte att inte vara rädd"

Man är aldrig så rik som när man blir rånad

Banner


Har ni tänkt på det? Ni sitter och läser kvällstidningen och någon har blivit rånad: "Kvinnan hade just varit vid bankomaten och tagit ut 4000:-. Dessa pengar samt 3500:- till, som hon hade i plånboken, kom rånaren över"

Ja, jag undrar just hur det kommer sig att rånaroffer alltid är så rika just då men aldrig annars. När jag nu på morgonen läste
Barometern, läser jag om ett rån mot en Kebab-bar. På en liten ort som Nybro har jag väldigt svårt att tro att en Kebab-bar har 20.000:- i kontanter samt en kassaapparat som är så avancerad att den har ett värde av 80.000:- Nåväl, apparaten kanske är så dyr men kontantsumman har ju knappast en enkel Kebab-bar ens i storstäderna.

Nåja, det är ju inte min sak att döma, men visst blir jag fundersam.


"De som aldrig misslyckas
är de som aldrig försöker"

Lite allmänt bara

Banner


Så var det ännu en kall dag men med sol. Vindstilla? Ja, snudd på. Dock är jag glad över att det inte snöar mer nu. Men det kan ju ändras snabbt.  Snön är vacker.. En rejäl vinter med massor av minusgrader, mycket snö och solsken.. En vinter kan inte vara vackrare än så.  Det kalla klimatet i Norden är inget som passar mig, som är starkt beroende av sol, värme och vår samt sommar.. men det går inte att blunda för det vackra vintern ändå skapar.

Hösten var inte helt fel, heller. En disig höstmorgon som lovar solsken..  Det är något trolskt över det. Spindelnäten hänger tunga av fuktdropparna.. tystnaden är ljuvlig att lyssna på en morgon som den. Då står till och med jag ut med hösten.

Trots att jag inte är en älskare av helger så kan jag inte motstå de underbara tomtarna. Kanske mest för att jag har så många tomtar på loftet själv ;o) Jag lovar och svär, jag tillhör inte Tomtarnas befrielsefront, utan jag ställde ut mina egna för fotografering innan jag skulle packa ner dem  Dock upptäckte jag, att några stod och tryckte i köksfönstrets värmen när jag kom in med dessa samt att ytterligare några hade haft mage att gömma sig i kartongerna när jag packat upp dem i december. Nåja, det kommer ju ett år till som de skall upp.

Snuffie. Har jag berättat om vår fosterkatt? Åh, hon är så söt så hälften hade räckt. Snuffie hade varit utekatt sina 2 första år. Familjen flyttade till ett sådant ställe  att det inte var lämpligt att Snuffie fick vara ute. När familjen efter 5,5 år skulle lämna bostaden för en mindre, blev det än sämre förutsättningar för Snuffie. Vad gör man inte när ett stort katthjärta slår innanför tröjan? Här hos mig skulle hon ju få Gustav och Kattis att leka med, hon skulle få gåt ut! Snuffie skulle få vara ute, så som lyckliga katter skall få lov att vara. 

Med försiktiga steg gick hon ut för att känna sig för. Om hon kände lycka när hon för första gången på över 5 år kände doften av gräs igen.. ja, det ser Ni själva.

   
                                  20435-63

Detta tog jag första  gången hon går ut... och kunde inte få nog av doften av höstgräs.Visst är hon bedårande? Finns väl en lyckligare katt, än katt som har friheten att vara katt i det fria? 

"Att vara nöjd är en rikedom"


Kvällen räddad?

Banner


Jag tror inte det finns ork till att sticka iväg ikväll.. Lite trött och i behov av en stilla kväll med film, blir det nog till att jag barrikerar mig här hemma.. Bangkok Hilton 3,5 timmar film och sedan sova.. Eller är det någon som kommer hit och kikar med mig... äter lite gott? Sitter och snattrar halva natten och fnittrar när tröttheten tar vid?  Dörren är öppen.. Jaja, Micke, Du skulle ju kunna komma men det är faktiskt nästan 100 mil som skiljer *räcker lång näsa* ;o)  

"Djur är mycket trevliga vänner,
därför att de inte ifrågasätter
och inte kritiserar oss"

George Eliot, som en gång sa detta, har inte träffat vår Gustav. HAN kan kritisera, han.

Äntligen!

Banner


Ja, det får jag väl säga då efter alla dessa år utan. Att inte ha den tillgänglig daligen, har verkligen varit svårt. Nåja, dagligen är ju lite att ta i, men ofta har jag ju saknat att ha en här hemma när behovet varit stort. Att behöva ringa och fråga någon av grabbarna om de kommer hit med sin, är ju bara lite pinsamt.. om inte annat, så himla jobbigt för en envis käring som jag, som bara vägrar vara beroende av andras. Men vad gör man när man inte har en egen? Inte är jag född med en sådan.

Nu har jag sett till att köpa en egen för man kan ju faktiskt köpa egna och inte låna andras. Det är nog inte så vanligt att kvinnor köper egna utan lånar andras, inklusive männen som utför jobbet. Men bra kvinna reder sig själv och har så alltid gjort. Nu är det bara att öppna lådan och se till att den snurrar för fullt för att förgylla tillvaron. Hela atmosfären här hemma kommer ju att lysa upp, spegla att jag har en egen. Tänk så lycklig jag kan vara nu.. att närhelst jag behöver, bara ta fram den egna och inte behöva ringa efter andras. För jag har minsann klarat av det på egen hand även om jag lånat.














Jag har självklart köpt mig en slagborrmaskin och inget annat. Borr


"Det finns en kärlek för oss alla..
.. bara vi inte är så kräsna"

AMS igen

Banner


Går detta inlägg under "samhälle" eller "arbetslöshet"? Det är en kombination av båda. Att AMS har ideér som överskrider allt mänskligt tänkande och att de inte tar hänsyn till den enskilde personens familjebild, det är ju inget nytt. Men när nu kammarrätten också dömer till denna diktaturmyndighets fördel, då är det dags att åter ställa sig frågan vart vi är på väg och varför så många tiger?

Vad menar jag nu? Jo, jag läste just
detta i Aftonbladet. Att behöva pendla utomlands för att få jobb, är ju att ta i. Skall vi nu arbeta för att ha råd att betala boende utomlands och pendling? För det lär ju inte bli mycket över till det faktiska boendet här i Sverige om vi måste göra som det sägs här.

Vem mer än jag är trött på detta j*vla land som har mage att kalla sig välfärdsland? Svenskarna har inte råd att gå till tandläkaren för att det är för dyrt, vi har uteliggare, många har inte råd att betala sina läkarbesök eller mediciner. Många äldre får betala hutlösa priser för omvårdnad i boende som de jobbat och betalat skatt för i alla år för att få en "trygg ålderdom". Staten betalar till företagen våra löner så att vi blir gratis arbetskraft i stället för att låta företagen ta sitt ansvar själva. Vi måste pendla till andra länder för att få ha kvar den ersättning som vi betalat för att få. Att betala vår försäkringspremie inför ev. arbetslöshet kan man undra om det lönar sig längre med tanke på att vi måste pendla utomlands nu. De som har barnoch familj måste med andra ord riskera att familjen inte kommer att kunna hantera detta i förlägningen.

Jag har sagt det förr och säger det igen; så snart mina barn står på egna ben, lämnar jag detta j*vla land som verkligen gör vad de kan för att krossa dess invånare.