"Får Du besök i kväll?"

Banner

Det var den frågan mina klasskamrater ställde mig igår med ett skratt. Lite frånvarande som jag var så undrade jag om de tänkte komma över. Åter skrattade de och sa att det "är ju Göran som skall komma." Hmm.. jag måtte ha sett ut som ett levande frågetecken för nu skrattade de verkligen. Inte elakt utan åt min brist på intresse. Ja, det var ju stadsministern som skulle till Kalmar. Håhåjaja.. Han skulle visst inviga något "torg" som egentligen är en ombyggd skolgård. Nä, jag hade ingen koll på att han skulle hit till stan och än mindre att han skulle till mina kvarter. Vem bryr sig? tänkte jag. Det enda jag bryr mig om är att politikerna lämnar mig i fred här hemma även om det finns de som anser att jag överreagerat genom att påpeka att jag inte vill ha deras propaganda i mitt hem, påtvingad. Men å andra sidan.. vilket herrans väsen blev det inte när ett visst parti som driver sin sak för att få vara svensk i Sverige, blev stoppad på sin utdelning av propagandan för sina åsikter? Har vi inte åsiktsfrihet i Sverige? Jo, så länge vi inte går utanför den åsikten som svenska politiken säger att vi får tycka.

Det är något jag tycker är konstigt.. Vi har s.k. demokrati i Sverige. Vi får ha vilken religion vi vill och vi har friheten att tycka och tänka vad vi vill.. Men det gäller inte alla åsikter. Med andra ord har vi inte åsiktsfrihet. Vissa åsikter är ju faktiskt kriminaliserade. Nu anser ju inte jag personligen att vi skall ägna oss åt rasism eller annan förtryckande verksamhet, men åsikter måste man ju få ha. För mig har alla människor lika värde, oavsett religion, politisk åsikt eller härkomst. Men alla tycker inte så. Men jag anser ju inte att vi skall kriminalisera åsikter så länge vi inte begår en hetsjakt mot  någon. Så länge vi kriminaliserar åsikter, så har vi inte friheten att ha åsikter som vi vill.

Jag tycker att man borde stoppa all form av direktreklam vilket det gäller kläder, möbler, politik, bilar... ja allt. Det talas ju mycket om att vi måste spara våra skogar och vi måste se till att sortera våra sopor så vissa saker kan återvinnas, så som papper. Hur många har utrymmen i sina hem att ha sortering för papper, hårdplast, mjukplast, konservburkar, färgat glas, ofärgat glas, hushållssopor etc? För att minska behovet av sortering, för att spara på skogarna... så borde vi få stopp på all reklam oavsett vad den handlar om. Det borde också bli ett stopp på att tvinga sig på folk med sin propaganda genom att ta kontakt med folk på gator och torg. Stå gärna på stan och visa att ni finns.. religiösa som politiker eller annat löst folk, men låt oss själva ta kontakt med er om vi är intresserade. Eran många gånger aggressiva framtoning är verkligen inte populär. Att ni sedan inte kan bemöta oss som har åsikter, är ju bara tragiskt fegt. Hur skall vi kunna ha respekt för er eller ens känna att ni är trovärdiga? Jag uppskattar att man bemöter mig i mina åsikter. Inte att man går till andra som om andra var skyldiga till det jag har att säga eller funderar kring.

ETT parti har bemött mig direkt i frågan om propagandatvånget i mitt hem, och det är (s)! Enda partiet som varit rättfram nog att svara mig. TACK! Heder åt dem och jag hyser respekt för den vänligheten! Ett parti av sju!  Det visar ju att (s) har förankring till potentiella väljare och visar att man bryr sig om eventuella väljares åsikter. Det ni andra.. ni har lite att lära.

Diktatur

Banner

På min dörr finns väl tydligt en lapp: "Ingen reklam, tack. Gäller även religion och politik". För att ingen skall kunna påstå att min handstik är oläslig, har jag skrivit det med hjälp av datorn. Trots detta hamnar reklam i min låda. Det kallas inte reklam utan för  SAMHÄLLSINFORMATION! En morgon var det reklam för ett bilföretag i Nybro som damp ner i brevinkastet via tidningsbudet. Idag kl 6.25 var det POLITISK reklam! Eftersom jag nu var vaken och hörde att det kom  nedfarandes, så gick jag ut i trappen och talade med ynglingen. Sa att jag har en lapp på dörren. Nu kunde mannen bara engelska vilket inte är  så bra om han skall läsa vad som står på dörrarna.

Han förklarar att "Jag har fått besked om att lägga ner detta i brevlådan oavsett vad som står på dörren". Han bad om ursäkt och det var godtaget. Jag tyckte synd om honom.

Men vad är det för jävla diktatur politikerna kör med, som säger att jag måste ha denna jävla valpropaganda trots att jag inte vill? Det är reklam för det enskilda partiet och jag vill ta mig fan inte ha det! Men som man styr i smått, styr man i stort. Hur många är har jag inte sagt att vi har diktatur i Sverige? Allt för många.

KAN JAG FÅ BESTÄMMA SJÄLV ATT JAG INTE VILL HA ERAN PROPAGANDA? Lite respekt får ni allt visa oss vanliga medborgare! Jag skall skriva om lappen och tillföra att det gäller även s.k samhällsinformation. Fan, att jag inte skall bli respekterad. Jag känner mig förföljd av politikerna och det är enligt lag inte tillåtet att förfölja någon. Man får heller inte tvinga på någon något de inte vill ha. HUR skall jag kunna ha annat än politikerförakt?

Valdebattens baksida

Banner

Jag läser i Östra Nyheterna (www.ostran.se) idag att:

Bara i ett par dagar fick valaffischerna i Kalmar vara i fred.

Men natten till torsdagen var det dags för vandalerna. Samtliga valaffischer vid Norra vägen slogs sönder och samman av några som tydligen inte gillar det där med val. Det tycks inte som om några politiska preferenser låg bakom förstörelsen eftersom alla partiers budskap hade drabbats lika hårt.

Centerns Åke Larsson var först på plats bland de reparatörer som partierna har i beredskap fram till valet.    Han har varit med i många val men konstaterar att man alltid blir lika ledsen på dem som bara vill förstöra.

Hammare, spik, klisterburk och nya affischer ingår i reparatörernas utrustning och bland dem är sämjan god och blockpolitiken mindre hårt förankrad.
   - Jag skulle mycket väl kunna hjälpa till med de andra partiernas reparationerna också, säger Åke Larsson. Det här handlar om rätten att föra ut sitt budskap, utan att någon ska förstöra.

Det är samma sak, valår efter valår. Politikerna sätter upp sina anskrämliga plakat som vi inte vill se och "vandaler" har sönder dem. Borde inte dessa politiker använda sitt förnuft nu då och sluta skräpa ner vår natur med dessa fula plakat? Att de tas sönder varje år det är val, måste ju ändå signalera att vi inte vill ha dem där? Plakaten, menar jag. Svenska folket KAN faktiskt tänka själv. De som deltar i valet och lägger sin röst, gör inte det beroende på vilka som syns på plakaten och vem som är mest lattjo. De gör det efter vad de tror på, politiskt.

Visserligen får ingen ha sönder andras egendom, inte ens reklamafficher. Men jag har viss förståelse för de som ändå vågar protestera. Det är ju bara politikerna som vill se sig själva överallt på dessa plakat vilket i sig är rätt så patetiskt. Vi andra vill inte se dessa plakat med sina nunor, så vart är demokratin där vi får säga vårat i plakatfrågan?



Pojke nekad specialskola i Solna kommun

Banner

Alla barn med behov utöver de som vanliga skolor kan ge, har rätten till specialundervisning/specialskola. Här har vi en 11-årig pojke som gått 4 år i vanlig klass och skola och kan fortfarande inte läsa och skriva. Han har dyslexi enligt alla utredningars resultat. Detta medför att hans rätt till specialskola/stöd träder i kraft. För att pojken skulle få tillgång till detta, sökte mamman en plats för honom på en skola, fick den och sa upp sig från jobbet och flyttade.

Nu säger chefen för resursenheten, Mio Tysén Wester, nej till pojken. Orsak är att hon anser att pojken faktiskt kan få stöd och hjälp på en vanlig skola samt att alla med läs- och skrivsvårigheter inte kan få specialskolehjälp. Om nu en vanlig skola verkligen kan hjälpa denne gosse, varför kan han ännu efter 4 år där inte läsa och skriva?

I mina ögon ser det verkligen ut som om Mio Tysén Wester har ett egenintresse i denna plats som pojken har fått. Kanske har hon någon i bekantskapskretsen som behöver platsen och nekar därmed pojken i Expressens artikel att tillträda? Dessa mina tankar mailade jag till henne.

Läs artiklen
här och gör som jag: MAILA DIN PROTEST TILL [email protected]. Pojken har rätt till denna skolgång!

Politiker: I dessa valtider där ni fiskar efter röster, se till att era lagar följs åt och straffa dem som inte tillgodoser barns rätt till hjälp och stöd. Dra DITT strå till stacken och hjälp denne gosse! Någon gång kan det vara Ditt barn som inte får hjälp.

Maila även ordförande i Solna kommun: [email protected] Det har jag gjort efter tips från en vän.

Får man knäa politiker?

Banner

Påflugna politiker är lika störande som envisa mygg som stör ens nattsömn. Just nu är det ett hysteriskt jagande efter väljare och man sprider vallöften lika lättvindigt som man ger löften till varandra när  man gifter sig att man skall älska varandra tills döden skiljer oss åt. Så snart man fått det/den man vill, börjar man visa vad löftena är värda. Jag känner mig som en präst som måste höra på alla dessa ohållbara löften bara för att man vill få sin vilja igenom.

Det sätts upp plakat överallt och vart vi än går på gator och torg kommer hysteriska, falskt leende politiker fram och skall påtvinga oss flygblad som ingen vill ha. Som en lokal politiker svarade mig  när jag höll med om frågan om varför alla affischer kommer upp just nu: "Det känns lite som vi nedvärderar väljarna i bland. Jag tror att väljaren kan tänka själv och inte påverkas av hur många gånger man ser ett ansikte på en valaffisch eller hur många flygblad man sätter i händerna på henne/honom."  Det är just det är: Nedvärderande och kränkande. "HÄR, medborgare. Jag litar inte på att Du kan införskaffa information om oss själv så jag tvingar på Dig den här". SÅ läser jag dessa hyenor som vill tvinga på mig något jag inte vill ha.

Om jag vill läsa en kvällstidning, så letar jag upp ett tidningsstånd och köper den själv. Vill jag veta något om asfaltens skapelse, tar jag själv kontakt med företag som sysslar med detta. Varför skall jag inte få ha den friheten att själv ta kontakt med något parti jag vill veta mer om? Att jaga väljare och medlemmar är något som politiken och religionen har gemensamt.

När jag igår slutat skolan gick jag in till stan för att handla. Fullpackad med varor och händerna fulla siktade jag mot närmaste busshållplats. Jag vet att det står ett gäng hyenor där jag skall passera men tänkte att jag skall göra som vanligt: nonchalera dem. Å andra sidan bör de ju ha ögon i huvudet att se att jag är fullpackad och låter mig vara. MEN, säg den normalt funtade medborgare som misstar sig, om inte undertecknad. Jag ser honom sätta sin hungriga hyeneblick i mig och jag viker av lite för att visa att jag inte är intresserad. Väljer även att vända bort blicken. Trött och varm med inga händer fria vill jag bara HEM! Det finns massor av saker som skall göras: familjen och hemmet skall ha sitt, jag har skoluppgifter som skall skrivas och bli klara. Jag hinner inte mata hyenor också. Trots min markering av ointresse kommer mannen utan gentelmannakänsla fram till mig, sticker sina flygblad upp i ansiktet på mig, ca 15 cm från ögonen och säger med ett vidrigt falskt leende:  "Varsågod" Hur fan tänkte han att jag skulle ta flygbladen? "Du, stoppa dem i munnen på mig så biter jag fast dem" höll jag på att säga. Han hade garanterat gjort det, så desperat som han var. Med en kittlande känsla i höger knä fick jag stenhårt behärska mig för att inte måtta ett sådant i hans mest ädla delar. Men när jag såg hans lycka över att ha vågat ta sig fram till en, som han trodde, försvarslös kvinna veknade min knäalusta. Dock sa jag med skarphet och ett bestämt leende att: "Vill jag veta något om er så inhämtar jag information själv" så gick jag. Men jag hann ändå uppfatta hans förvånade blick över att jag vågade avvisa honom, eller om det var för att han inte lärt sig hantera ett nej, samt hans falska leende med orden, minst lika förvånande: "Åh, ja.. tack för det" men jag kunde också höra hans tankar.. "Jävla kärring, och det tror Du på själv, eller".

Ja, det är väl så politiker generellt ser på oss vanligt dödliga. Okunniga, ovetande stackare som inte har en aaaaaaaning om vad livet innebär.

Jag vänder på det: Med tanke på hur politiker styr detta vårt samhälle så är det ju de i allra högsta grad som inte har en aaaaaaaaaning om hur verkligheten ser ut. Ytliga personer med falska leenden, maktgiriga hyenor som bara vill en sak: Bestämma hur andra skall leva och ha det samt sko sig själva. En politiker som jobbat i vården 6 månader på våra villkor och med våra skitlöner skulle inte ha den omsorgspolitiken som de i dag har.. Detta gäller all form av omsorg. Det borde vara krav på att politiker praktiserar på våra villkor minst 12 månader innan de förhandlar om politikerar om hur det skall vara. DÅ skulle det minsann se annorlunda ut.

Äldrevården

Banner

Nu är det ett tag sedan jag skrev men sommaren har gått i arbetes tecken, hand i hand med familj och vänner. Det innebär ju inte att jag varit ovetande om vad som händer i vårt land. För mig är det viktigare att följa Sveriges händelser framför världens.

Äldrevården och omsorgen i stort har alltid legat mig varmt om hjärtat. Vi läser i stort sett dagligen om hur äldre i behov av särskilt boende avvisas då det anses att de inte behöver mer hjälp än möjligtvis hemtjänsten kan tillgodose. Som arbetande inom äldrevården så ser jag ju hur illa medfarna är ibland när de äntligen får en avlastningsplats hos oss. Ibland gråter jag över den missär som Sverige verkligen har när det gäller de gamla. De som kommer in på avlastning är i sådant skick att de inte under några som helst omständigheter skulle få lov att vara ensamma hemma. Kanske har de en äktenskapspartner hemma som även han eller hon har svårt att sköta sina dagliga rutiner i form av toalettbesök, matlagning, städning etc. SAMTIDIGT som det åläggs denne make/maka att också vårda sin sjuke partner.

VI kunde här om dagen läsa i vår blå lokaltidning, Barometern, om en 90-årig kvinna som fick avslag på avslag gällande ett särskilt boende. Hon tog sin rollator, gick stapplande 4 km till sjön, klädde av sig och lade sina kläder samt övriga tillhörigheter på rollatorn och gick i sjön. En kvinna på 90 år tar livet av sig trots att hon kanske har 8-12 relativt friska och värdiga år kvar! Är det värdigt, politiker, att behöva dö på detta vis? En kvinna som i hela sitt liv verkat för att bygga upp det som politikerna idag raserar. Hon trodde på en trygg ålderdom med hjälp och stöd om hon skulle behöva.  Hon trodde kanske att solidaritetsskatten skulle hjälpa henne.

Vi läste och såg på TVns nyheter om en 96-årig kvinna som varit på lasarettet och inte under några som helst omständigheter skulle kunna klara sig själv hemma. Hon grät i TV och sa att hon kommer att dö om hon blir hemskickad. TACK vare att hon ändå orkade slåss och stå upp för sin rätt till särskilt boende, fick hon till slut hjälp. Expressen tar upp det
här. Hade hon inte orkat slåss, vilket är få gamla som orkar, hade även denna kvinna fått gå hem och dö ovärdigt.

Också i dagens Expressen står att läsa om en dement kvinna som skickas hem till en tom lägenhet för att sköta sig själv. Hon är också gravt synskadad! Hur kan samhället behandla våra gamla och många gånger försvarslösa äldre på detta vidriga sätt? Politiker som föredrar att satsa på utlandsbiständ framför bistånd i vårt eget land, borde skämmas! "Sörj först för Ditt eget folk och ge därefter av Ditt överflöd" Är det inte så Gud en gång instiftade lagarna? Det är en lag som Sverige glömt bort.. för det ser väl bättre ut globalt att sörja för andra framför sitt eget folk? Jag är inte religiös men anser ändå att de gamla lagarna är många gånger mer värda att leva efter än dagens luddiga lagar som ersätter varandra på olika sätt så att ingen kan tolka dem på ett och samma sätt.

Våra politiker har också föräldrar som är eller är på väg att bli gamla, sjuka och dementa. Vad händer med dessa? Sätts de också ensamma och övergivna i sina hem eller köps det vårdplats till dem? Våra politiker blir också en dag gamla, senila och är ibehov av daglig omvårdnad så som toalettbesök, duschning, matlagning och kanske matning, städning.. etc etc.. Tror ni verkligen att vi vill ta hand om er då, med tanke på hur  ni idag behandlar våra gamla?

Vi har en stor grupp som just nu är på väg mot äldrevårdens omsorg och det är våra älskade och hatade 40-talister. Det kommer att behövas många platser när det är dags för dessa att äntra särskilt boende. Kommer det att finnas plats för dessa? NEJ! Det vet jag! På min arbetsplats här i Kalmar, var det inte många år sedan man gjorde om SJUKhemmet till XXX-hemmet. (Särksilt boende) Det finns 12 salar på varje avdelning. Det är inom loppet av 2 år dags att göra ombyggnad igen. Man skall göra större och därmed färre rum! HUR går det ihop med den stora grupp äldre som är på väg? Efter 40-talisterna kommer vi 60-talister som en stor grupp äldre. Är det ättestupan som gäller? Min enhetschef sa till mig att deras åldersgrupp som går i pension nu, kommer aldrig att acceptera de "små rum" som många är utan egen dusch på rummet utan kommer att kräva större rum, dusch och toalett på alla rum samt pentry! Men min undran blev: Kommer ni att acceptera att inte få plats alls?

Politiker tänker kortsiktigt. Man vill bara vinna valet och sedan infrias inte särskilt mycket. Man tänker i 4-årsperspektiv i stället för att se det längre. Vi lever ju inte bara 4 år i taget. Ekonomiskt skulle allt bli bättre om man tittade framåt, kanske i ett 20-årsperspektiv. Politiker tycks glömma bort att även de faktiskt blir äldre och till slut gamla. De tycks glömma att det kommer ett gäng efter dem som i dag verkar och som kanske tänkt till och vill hämnas på dagens politik. DÅ vill inte jag vara en gammal politiker i behov av vård och omsorg på ett äldreboende. Dags att satsa lite på äldre??

"Den frikostiga själen kommer själv att göras fet och den som ger andra rikligt att dricka kommer också själv att få rikligt att dricka"

"Den som undanhåller brödsäd, över honom kommer befolkningen att uttala ett skarpt fördömande men det är en välsignelse för dens huvud som låter den köpas"

(Ord:11:25-26)